BLOG

Οι 6 πιο πιστές και αφοσιωμένες φυλές μικρόσωμων σκύλων

04/04/2022
0 Liked

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μικρόσωμος σκύλος και πιστότητα είναι δύο έννοιες συνυφασμένες μεταξύ τους.

Αυτές οι φυλές φημίζονται για την αυθάδειά τους και δεν είναι δύσκολο να φανταστείς την εικόνα του μικρού σου φίλου, όταν πηγαίνετε βόλτα να σηκώνεται στα δύο πίσω του πόδια δείχνοντας απειλητικά τους κυνόδοντές του σε κάποιο μεγαλύτερο σκύλο που αμέριμνα περνά από δίπλα του.

Όταν, όμως η συζήτηση γυρνάει στα αφεντικά τους, τα συναισθήματα της στοργής και της πιστότητας έχουν την πρωτοκαθεδρία στην καρδιά τους.

Βέβαια, ο τρόπος έκφρασης αυτών των συναισθημάτων εξαρτάται από τον εξατομικευμένο τους χαρακτήρα. Η παλέτα αυτών των συμπεριφορών μπορεί να περιέχει την αφοσίωση, τη φύλαξη, ακόμα και το γεγονός της διαρκούς επιθυμίας του κολλητού σου να ψάχνει μόνο ένα σου βλέμμα, όταν είναι κοντά σου.

Σε περίπτωση που ακόμα δεν έχεις αποκτήσει ένα τέτοιο φιλαράκι και επιθυμείς να βρεις ένα πιστό σύντροφο, παρακάτω θα παραθέσουμε τις 6 πιο πιστές ράτσες μικρόσωμων σκύλων, σύμφωνα με τους ειδικούς:

1)      Shih Tzu

Η προσωπικότητα αυτών των πανέμορφων μικρόσωμων σκύλων μάς δείχνει ότι η αναπαραγωγή τους αφορούσε αποκλειστικά τον σκοπό της συντροφικότητας.

Ο Dr Marty Goldstein  υποστηρίζει:

“Όταν αποκτήσεις αυτό το φιλόστοργο πλασματάκι, αμέσως υπογράφεις την εγγύηση της πιο μακρόχρονης ψυχικής ένωσης και δεσμού που έκανες ποτέ”.

Είναι δεδομένο ότι θα γίνει η σκιά σου, όπου και αν πηγαίνετε. Από την άλλη, ο περίεργος αλλά και πράος χαρακτήρας του θα διεγείρει και τη δική σου επιθυμία για την αχώριστη συντροφιά του.

Συνεπώς, η πιστότητα είναι ο σημαντικότερος λόγος, για να αγαπήσεις αυτήν την πανάρχαια φυλή σκύλου.

2)      Chihuahua

Σίγουρα θα σε εκπλήξει η παρουσία αυτού του μικρόσωμου σκύλου που η γενναιότητα του δε συνάδει με την εμφάνισή του.

Ενδεχομένως, η αυθάδεια του υπάρχει ως στερεοτυπικό χαρακτηριστικό στην προσωπικότητα του, όμως πρόκειται για μια ράτσα σκύλων με τρομερή αφοσίωση στην οικογένεια τους.

Η κτηνίατρος Dr Christie Long, λέει:

“Τα Chihuahua είναι πολύ πιστά στους ανθρώπους τους.

Μάλιστα, επειδή θεωρούν τους εαυτούς τους ως ανθρώπους και όχι σκύλους, το γεγονός αυτό εκτοξεύει τον βαθμό πιστότητας και στοργής τους απέναντι στα άτομα που ζουν δίπλα τους”.

3)      Beagle

Αυτά τα όμορφα και αστεία πλασματάκια αποτελούν εξαιρετική συντροφιά είτε περπατάς μαζί τους είτε ξεκουράζεστε παρέα στο σπίτι.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ύπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις ένα Beagle.

Ο οργανισμός AKC (American Kennel Club) δικαιολογεί αυτήν την πιστότητα λόγω της ιστορίας τους ως μέλη αγέλης κυνηγετικών σκύλων που πάντα ενστικτωδώς έδειχναν αγάπη προς τα αφεντικά τους.

Αν και δεν πρόκειται για τη στοργικότερη ράτσα αυτής της λίστας, τα Beagles είναι ευτυχισμένα να περνάνε τον χρόνο τους δίπλα σου ό,τι και αν κάνεις.

Επίσης, τρελαίνονται να τρέχουν και να παίζουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιζητούν το χάδι και την αγκαλιά σου.

4)      Dachshund

Αυτό το έξυπνο και πεισματάρικο «λουκάνικο» - σκύλος έχει μια δυσκολία στην εκπαίδευση του ως προς την υπακοή, αλλά στο θέμα της πιστότητας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα ο οργανισμός ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to Animals), αναφέρει:

“Αυτή η ράτσα είναι τόσο πιστή, ώστε φθάνει στα όρια της ζήλειας.

Δένονται υπερβολικά με κάποιο πρόσωπο αποτελώντας έτσι τους τέλειους συντρόφους για κάποιον ενήλικο ή φοιτητή ή για οικογένεια με ή χωρίς μεγάλα παιδιά”.

5)      Affenpinscher

Αυτό το γλυκό και ευτυχισμένο τετράποδο, που το γερμανικό του όνομα σημαίνει «monkey-like terrier» είναι από τις πιο παλαιές φυλές σκύλων.

Είναι γνωστό ότι η προσαρμοστικότητα της ράτσας επιτρέπει στα μέλη της να λειτουργούν καλά σε διπλές αποστολές, δηλ. και σκύλοι εργασίας, αλλά και  σκύλοι συντροφιάς.

Συνεπώς, θα σε ακολουθούν πάντα πρόθυμα στη βόλτα, αλλά και όταν ξεκουράζεσαι στον καναπέ σου.

Συνέχισέ, όμως την εκπαίδευση, διότι η αφοσίωση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε συμπεριφορά φύλαξης ,κάτι που για τα Affenpinschers είναι δύσκολο να διορθωθεί.

6)      Cardigan Welsh Corgi

Ο οργανισμός AKC ( American Kennel Club ) τα περιγράφει ως:

“Στοργικά, πιστά και πανέξυπνα καθώς αποτελούν την απόλυτη σκυλοπαρέα για τον άνθρωπο.

Δεν παίζει ρόλο τι άνθρωπος είσαι ή τι ηλικία έχεις, διότι αυτό το πλασματάκι θα γίνει ο τέλειος σύντροφός σου”.

Τα Cardigans θα είναι φιλικά είτε σε γνωρίζουν είτε τους είσαι παντελώς άγνωστος και εύκολα θα αφεθούν στην αγκαλιά σου φθάνοντας μάλιστα σε σημείο, όταν σε μάθουν καλά, να κάνουν ανόητες φιγούρες μπροστά σου, για να σε εντυπωσιάσουν.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι έχουν υψηλό δείκτη ενέργειας και μπορεί η έκφραση της πιστότητας και αφοσίωσης τους να φανερώνεται εν μέσω δυνατών γαβγισμάτων.

Επίλογος

Σίγουρα, ο καθένας μας θα μπορούσε να προσθέσει και άλλες φυλές σκύλων σε αυτήν τη λίστα.

Άλλωστε αφθονούν τα υπέροχα και αφοσιωμένα μικρόσωμα σκυλάκια εκεί έξω, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς αυτές είναι οι 6 πιο πιστές φυλές μικρόσωμων σκύλων.

Φυσικά, δεν παραγκωνίζεται το γεγονός ότι πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας κάθε σκύλου παίζει ο εξατομικευμένος χαρακτήρας του.

Ωστόσο αν ο χαρακτήρας συνδυαζόταν και με την κληρονομική ροπή πιστότητας, δε νομίζεις ότι θα ήταν ακόμα καλύτερα;

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0