BLOG

11 πράγματα για την μοναδική γάτα American Curl

23/01/2023
0 Liked

Αν θαυμάζεις τις όμορφες μπουκλίτσες, τότε στην επιλογή της γάτας μόνο 1 φυλή σου ταιριάζει: η American Curl.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή γάτα με μοναδικό σχήμα αυτιών που θα σε ξετρελάνει. Ακόμα, έχει εκπληκτικό χαρακτήρα, τους αγαπάει όλους (δίποδους και τετράποδους) και ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις. Πραγματικά αυτή η γάτα θα ανεβάσει και τα δικά σου αυτιά προς τα επάνω.

Παρακάτω θα αναφέρουμε 11 χαρακτηριστικά αυτής της απίθανης ράτσας γάτας:

• Πότε παίρνουν αυτό το σχήμα τα αυτιά της;

Κατά τη γέννηση της η American Curl έχει ίσια και στητά αυτιά, όμως μετά από 3-5 ημέρες αυτά αρχίζουν να γυρίζουν προς τα πίσω. Μόλις φθάσει στην ηλικία των 4 μηνών, τότε αυτά θα πάρουν το τελικό τους σχήμα που διαγράφει μια καμπύλη από 90° ως 180°.

Αυτή η κυρτότητα των αυτιών της θα καθορίσει αν μια American Curl θα προορισθεί για κατοικίδιο ή για να συμμετάσχει σε Show επίδειξης.

• Αυτή η κυρτότητα επηρεάζει την ακουστική της ικανότητα;

Το γυρισμένο προς τα πίσω σχήμα αυτιών δεν επηρεάζει καθόλου την αίσθηση της ακοής της. Παρόμοια με αυτά της ράτσας των Sphynx, τα αυτιά της American Curl είναι κατασκευασμένα από χόνδρο στη βάση τους και περιέχουν μπούκλες που κατευθύνονται προς τα έξω, προσθέτοντας έτσι μια αρχοντική οπισθοκλινή εμφάνιση, χωρίς προβλήματα ακουστικής δυσλειτουργίας.

Είναι, όμως καλή ιδέα να παρατηρείς σε εβδομαδιαία βάση τα αυτιά της για υπερσυγκέντρωση κεριού που ο καθαρισμός του θα συμβάλλει σημαντικά στη σωστή απόδοση της ακουστικής της ικανότητας.

• Πως εμφανίστηκε αυτή η φυλή γάτας;

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατα αναγνωρισμένες ράτσες γάτας. Ανακαλύφθηκε μόλις το 1981 στο Lakewood της California, όταν η 1η American Curl ήταν μια απίστευτη μακρύτριχη μαύρη «ομορφιά» που ονομαζόταν «Shulaumith». Αργότερα έκανε μια γέννα που όλα της τα γατάκια έφεραν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των οπισθοκλινών αυτιών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μίας νέας φυλής γάτας.

• Διαθέτει επίσης υπέροχη ουρά.

Μπορεί τα αυτιά της να είναι μοναδικά και το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις, όταν την πρωτοδείς, όμως η ουρά της μοιάζει με φτερό καθαρισμού και αποτελεί άλλο ένα ιδιαίτερο γνώρισμα που αμέσως θα αιχμαλωτίσει την καρδιά σου, καθώς αναβαθμίζει το συνολικό επίπεδο ομορφιάς της.

• Είναι γνωστό ότι οι American Curls ανοίγουν πόρτες και ντουλάπια.

Έχουν το μοναδικό ταλέντο να αφομοιώνουν και να εφαρμόζουν διάφορες σκανταλιές. Μπορούν άνετα να ανοίγουν πόρτες, ακόμα και να γυρίζουν τα πόμολά τους, όπως και τα ντουλάπια. Συνεπώς, αν έχεις μια American Curl, μία καλή συμβουλή θα ήταν να μετακινήσεις αλλού εκείνα τα πράγματα που θα την ελκύσουν φυλάσσοντας τα πίσω από καλά ασφαλισμένα μέρη, ώστε τα αδιάκριτα πατουσάκια της να μην τα πειράξουν.

• Λατρεύει να τη σηκώνεις ψηλά.

Είναι γνωστό ότι λατρεύει τις πτήσεις στα χέρια σου, όταν πατάει γερά και ίπταται σε διάφορα μέρη, μέσα στο σπίτι. Επίσης, πολλές φορές θα επιδιώξει να σκαρφαλώσει πάνω στους ώμους σου για να σε βοηθήσει στις δουλειές της κουζίνας.

• Είναι το τέλειο ξυπνητήρι.

Η American Curl έχει αναλάβει πολύ σοβαρά το ρόλο της στο ξύπνημα σου. Όταν το ξυπνητήρι σου χτυπήσει, εκείνη σηκώνεται αμέσως από τον ύπνο της και θα φιλήσει τη μύτη σου, μετά θα βλεφαρίσει γεμάτη γλύκα και, αν δει ότι αργείς να σηκωθείς, θα σε σκουντήσει ελαφριά με το πέλμα της και ως ύστατη προσπάθεια θα αρχίσει να γλείφει τα μαλλιά σου για να σιγουρευτεί ότι δε θα σε ξαναπάρει ο ύπνος.

Δεν επιτρέπεται να αργείς στη δουλειά σου, όταν έχεις μια American Curl στο σπίτι σου.

• Είναι φίλη με όλους.

Παρόμοια με έναν σκύλο, στο θέμα της φροντίδας, η American Curl τα δίνει όλα στους συντρόφους της, δηλαδή θα είναι για πάντα πιστή, στοργική και γεμάτη αγάπη και ενδιαφέρον, κάτω από όλες τις περιστάσεις.

Μοιάζει να είναι η πρόσχαρη αδελφή ψυχή σου!!

Μία εξαιρετικά κοινωνική και προσαρμοστική φυλή γάτας που τους αγαπάει όλους ανεξάρτητα από το είδος ή την ηλικία τους. Συμπληρωματικά, χειρίζεται αποτελεσματικά οτιδήποτε νέο προκύπτει με άνεση και αρχοντικό στυλ και έτσι ποτέ δε θα τη δεις φρικαρισμένη, όταν αντιμετωπίσει αναπάντεχα μια καινούργια πρόκληση.

Δεν έχει την τάση για έντονες κραυγές και φωνητισμούς.

Παρόλη τη ζωντάνια της , η American Curl είναι σχετικά αθόρυβη και ήσυχη φυλή γάτας.

Σε αντίθεση με τις ομιλητικές γάτες, έχει ροπή να «μιλάει» και να εκφράζει τα συναισθήματα της με μια πολύ χαμηλής έντασης φωνητικό τρόπο που θυμίζει λαρυγγισμούς γουργουρητών και τριλίσματα πουλιών. Πραγματικά, όταν μιλάει, μοιάζει να εκφέρει όμορφες μουσικές νότες που αναπαύουν την ακουστική σου αίσθηση.

• Της αρέσει να σκουντάει πάνω σου το κεφάλι της.

Με την American Curl πρέπει να ξεχάσεις την πάλη και τις γραντζουνιές. Όταν έρχεται η ώρα να χαιρετήσει τα αγαπημένα της πρόσωπα, προτιμά ένα ελαφρύ σκούντημα του κεφαλιού της στα πόδια τους δείχνοντας έτσι πόσο πολύ νοιάζεται για αυτούς που αναζητούν ένα γατοσύντροφο που λατρεύει τις αγκαλιές και τα χάδια.

• Είναι ο απόλυτος και «παντοτινός» φίλος μέσα στον γατόκοσμο.

Στην American Curl έχει δοθεί το προσωνύμιο του «Peter Pan» στον κόσμο των τριχωτών τετράποδων φίλων μας, λόγω της παντοτινής νιότης του χαρακτήρα της, αφού  ακόμα και στην ενήλικη ή ηλικιωμένη φάση της ζωής της, δε θα πάψει να είναι ένας «αιώνιος έφηβος».

Επίλογος

Μερικά ακόμα αξιοσημείωτα πράγματα για το τέλος:

• Ακόμα και μέχρι το 2022, η φυλή των American Curls γατών είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από τον οργανισμό CFA (Cat Fancier’s Association) και στην κοντότριχη, αλλά και στη μακρύτριχη της έκδοση.

• Για γάτες επιδείξεως τα αυτιά, όπως προαναφέραμε, είναι το πιο αυστηρό κριτήριο.

Σε αυτές που αυτά γυρίζουν πάρα πολύ προς τα πίσω (άνω των 180 ) ή όχι αρκετά (κάτω των 90°) υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής σε Show επιδείξεως. Το ίδιο ισχύει και για εκείνες τις American Curl που ο χόνδρος στη βάση των αυτιών τους δεν είναι τόσο σκληρός ή που η γωνία κυρτότητας διαφέρει από το ένα αυτί σε σχέση με το άλλο.

• Ακόμα και αν αναπαραχθούν 2 σωστές στις αναλογίες κυρτότητας των αυτιών τους American Curl, ποτέ δε θα γνωρίζουμε ακριβώς πόσο πολύ ή λίγο θα γυρίσουν προς τα πίσω τα αυτιά των μικρών της γέννας. Μπορεί να είναι πολύ πιο καμπυλωτά προς τα πίσω σε σχέση με το καθορισμένο μοντέλο ή να στέκονται όρθια και στητά χωρίς να οπισθοκλείνουν.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0