BLOG

34 πράγματα που αφορούν τη συναρπαστική φυλή του Γαλλικού μπουλντόγκ

27/04/2020
0 Liked

Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μία μοναδική ράτσα σκύλου.

Όποιος συνάντησε στη ζωή του κάποιο από αυτά τα αξιαγάπητα τετράποδα σίγουρα αποκόμισε μία αξέχαστη εμπειρία.

Είναι εκπληκτικός ο τρόπος που η μικρόσωμη αυτή φυλή έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές χιλιάδων οικογενειών σε Ευρώπη, Αμερική και όχι μόνο.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία τους ανεβαίνει ραγδαία και έχουν πλασαριστεί στις 5 διασημότερες ράτσες σκύλων παγκοσμίως.

Είναι γνωστή η Miss Asia ,το «Frenchie» της Lady Gaga ,που προσφάτως πρωταγωνίστησε σε καμπάνια της γνωστής φίρμας Coach , εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό show και η διάσημη σκυλο-μαμά της ετοιμάζεται να λανσάρει μία νέα σειρά ειδών για κατοικίδια , εμπνευσμένη όπως δηλώνει από την μονάκριβη σκύλο-κόρη της.

Η Miss Asia διαθέτει λογαριασμό στο Instagram , όπου η περήφανη «μανούλα της» αναρτά συνέχεια νέο περιεχόμενο με τα κατορθώματα της. Τελευταία απαθανατίστηκε φορώντας διαμάντια αμύθητης αξίας.

Πρόσφατα στην οικογένεια τους προστέθηκε ο αδελφός της Miss Asia , ο Koji , που ευελπιστεί να σφετεριστεί τον θρόνο της στην καρδιά της μαμάς της αλλά και στα stories των θαυμαστών της.

Ίδωμεν.........

Αρχίζοντας την γνωριμία με αυτά τα περίεργα κοντότριχα πλασματάκια , θα αναφέρουμε παρακάτω 34 πράγματα που σχετίζονται με τη ράτσα αυτή :

 

1) Η καταγωγή τους είναι ενδιαφέρουσα

Τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Κάποιοι ιστορικοί αναφέρουν ότι στα μέσα του 19ου αιώνα πολλοί Άγγλοι τεχνίτες ξενιτεύτηκαν σε πολλές γωνιές της Ευρώπης λόγω της βιομηχανικής επανάστασης, καθώς και των πολλών εργοστασίων που ξαφνικά εμφανίστηκαν παντού.

Κάποιοι από αυτούς εργάστηκαν στη Γαλλία και πήραν μαζί τους τα μπουλντόγκ- μινιατούρες ( μία διάσημη φυλή στην Αγγλία ). Αμέσως, οι Γάλλοι τα αγάπησαν λόγω της συντροφικότητας τους και του χαρακτήρα τους και κατέκτησαν την πρώτη θέση δημοφιλίας στη χώρα.

Από την άλλη μεριά, στην Αγγλία η δημοτικότητα τους έπεφτε και ευχαρίστως οι Άγγλοι εκτροφείς τα πωλούσαν σε ομολόγους τους Γάλλους. Περιέργως, η ζήτηση ήταν εντονότερη για αυτά τα μπουλντόγκ που τα αυτιά τους ήταν όρθια και στητά ( σε αντίθεση με την Αγγλία που δεν τα προτιμούσαν έτσι ) και μέχρι το 1860 λίγα μπουλντόγκ-μινιατούρες είχαν μείνει στην Αγγλία.

Οι Γάλλοι εκτροφείς δεν ήταν πολύ επαγγελματίες , όπως οι Άγγλοι , και λίγα έγιναν γνωστά για την εξέλιξη της φυλής, αν και είναι σίγουρο ότι έγιναν διασταυρώσεις με Pug και Terriers για αυτό και βλέπουμε τα έντονα στρογγυλά μάτια και τα μεγαλύτερα αυτιά.

2) Οι πλούσιοι τα έφεραν στην Αμερική

Πλούσιοι Αμερικάνοι που ταξίδευαν στην Ευρώπη στα τέλη του 19ου αιώνα έφερναν στη επιστροφή μαζί τους γαλλικά μπουλντόγκ. Αμέσως, εξαπλώθηκε ραγδαία η φυλή και γρήγορα εμφανίστηκαν πολλοί εκτροφείς.

Η υψηλή κοινωνική τάξη των πλουσίων και αριστοκρατών τα αγάπησε πολύ.

Έγιναν σύμβολο κύρους για τις κυρίες και η τιμή πώλησης τους έφτασε μέχρι τα 3000$.

3) Στην Αμερική τελειοποιήθηκαν

Στην αυγή του 20ου αιώνα , το Γαλλικό μπουλντόγκ (στην αμερικάνικη εκδοχή με τα αυτιά νυχτερίδας , που έγινε το πρότυπο της ράτσας) έγινε ακόμα πιο διάσημο από την αρχική του μορφή.

Παρόλα αυτά, η δημοφιλία του δεν διήρκεσε πολύ. Μέχρι το 1920 σπάνια πια τα συναντούσες.

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό συνέβη, διότι η ελίτ της αμερικάνικης κοινωνίας απέτρεψε την ιδιοκτησία τους από επίδοξους θαυμαστές κατωτέρων κοινωνικών βαθμίδων με συνέπεια να μη διευρυνθεί η βάση εξάπλωσης τους.

4) Ένας ιστορικός πρωταθλητής

Ένα γαλλικό μπουλντόγκ που λεγόταν «RICO» αναδείχθηκε πρωταθλητής στις ΗΠΑ από τον οργανισμό AKC (American Kennel Club), το 1899.

Ήταν μία μόλις χρονιά μετά την επίσημη καταχώρηση της ράτσας στα αρχεία του έγκυρου αυτού οργανισμού.

Συνεπώς, αμέσως ξεχώρισε και πρώτευσε.

5) Ο τέλειος υπηρέτης

Αυτός ο τίτλος δεν αφορά το γαλλικό μπουλντόγκ σου, αλλά εσένα τον ιδιοκτήτη του.

Μην περιμένεις να στριφογυρίζει επίμονα γύρω σου διότι είναι πολύ έξυπνο και περιμένει δικαίως από εσένα να βρεις τους κατάλληλους τρόπους για να το διασκεδάσεις. Μην το απογοητεύσεις.

Πέρα από το χιούμορ, είναι πάντα έτοιμο να βιώσει τη χαρά και τη διασκέδαση και αν σε δει να περνάς καλά σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού σου , σίγουρα θα τρέξει να πάρει μερίδιο από το κέφι σου.

6) Ο ήσυχος σκύλος

Το γαλλικό μπουλντόγκ δε γαβγίζει πολύ. Όταν το κάνει , είναι μάλλον για καλό λόγο. Για παράδειγμα ένας διαρρήκτης που αρνείται να παίξει μαζί του.

Πως τολμά, άραγε ;

Αν θεωρείς το «Frenchie σου» φύλακα, τότε καλά θα κάνεις παράλληλα να έχεις ενεργοποιήσει και τον συναγερμό σου. Μπορεί κάποιες φορές να φαίνεται θυμωμένος αλλά θα αλλάξει αμέσως διάθεση ,όταν λάβει κάποιο σήμα για διασκέδαση.

Άρα, ένας κλέφτης είναι εν δυνάμει ένας νέος φίλος.

7) Ο «τέλειος» σύντροφος για τζόκινγκ

Ναι, για κάποιον που δεν κάνει τζόκινγκ. Η άσκηση είναι μία δραστηριότητα που σίγουρα δεν τον ενθουσιάζει. Δεν φταίει αυτός, αλλά τα κοντά του ποδαράκια που δεν ευνοούν τις αθλοπαιδίες.

Ακόμα όμως, και το πρόσωπο του δεν είναι προορισμένο για βαθιές ανάσες, γεγονός που ίσως καταστεί επικίνδυνο όταν ζεσταθεί πολύ.

8) Δεν του αρέσει το κολύμπι

Μπορεί να τσαλαβουτάει στα ρηχά, αλλά στα βαθιά πρόσεχε τον, διότι δεν μπορεί να κολυμπήσει. Θα πάει κατευθείαν στον πάτο και δε θα μπορέσει να αναδυθεί ξανά χωρίς τη βοήθεια σου.

Ίσως μία λύση είναι να του βάλεις σωσίβιο ,αν επιθυμείς πολύ την παρέα του στο κολύμπι, αλλά καλύτερα να του φερθείς όπως σε ένα μωρό, δηλαδή κράτησε τον αγκαλιά και επόπτευε τον, όταν κινείται κοντά στο νερό.

9) Τους αρέσει να δίνουν Show

Θα κάνει όποια βλακεία του έρθει στο κεφάλι αρκεί να τραβήξει το ενδιαφέρον σου. Μετά, όταν βρει το κουμπί σου, θα επαναλαμβάνει γεμάτος πονηριά το πετυχημένο του κόλπο μέχρι να πάρεις την προσοχή σου από επάνω του.

Φαντάσου τον, σαν ένα καλό σου φίλο που ήπιε κανα-δυό ποτηράκια παραπάνω και κάνει πολλές χαζομάρες. Κάπως έτσι συμπεριφέρεται και το χνουδωτό φιλαράκι σου.

10) Του αρέσουν οι αγκαλιές

Συχνά, θα προσπαθεί να κινείται δίπλα σου όσο πιο κοντά γίνεται.

Το γαλλικό μπουλντόγκ λατρεύει την ανθρώπινη συντροφιά, και ποτέ δεν θα σε χορτάσει. Τη νύχτα θα σου δείξει την αγάπη και τη στοργή του με τρόπους που λίγα σκυλιά δείχνουν. Αν του επιτρέψεις να κάτσει επάνω στο κεφάλι σου για να έχει την κοντινότερη επαφή μαζί σου, τότε είναι ικανός να το κάνει.

11) Θυμάσαι, πότε ήσουν τελευταία θυμωμένος;

Η κατάθλιψη σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν, από τη στιγμή που θα εισβάλει στη ζωή σου ένα γαλλικό μπουλντόγκ. Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να έχει κάτσει έστω 1 ώρα κοντά του και να μην έχει χαμογελάσει.

Είναι το απόλυτο σκυλί-θεραπείας και δε θα βρεις καλύτερο σύντροφο για τις δύσκολες ώρες σου. Η αποστολή αυτού του εξαίσιου τετράποδου είναι να σε αγαπά και να φτιάχνει τη διάθεση σου.

12) Τα παιδιά τα αγαπούν πολύ...

και αυτά επίσης αγαπούν τα παιδιά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που είναι τόσο διαδεδομένα στις οικογένειες.

Όλοι έχουν αναγνωρίσει ότι η συμπεριφορά τους είναι ιδανική για οικογένειες που επιθυμούν να αποκτήσουν έναν σκύλο. Φυσικά, έχουν και αυτά τα όρια τους για αυτό και τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν πώς να τους φέρονται σωστά.

13) Το γαλλικό μπουλντόγκ είναι εμπροσθοβαρές

Είναι αλήθεια, ότι το κεφάλι τους είναι μεγάλο. Πρέπει λοιπόν να προσέχεις πολύ όταν τον παίρνεις αγκαλιά και ειδικά όταν το κάνουν τα παιδιά σου.

Επειδή το κεφάλι του είναι βαρύτερο από το υπόλοιπο σώμα , φυσιολογικά θα θελήσει να βουτήξει προς τα κάτω ξεφεύγοντας από την αγκαλιά σου.

Άρα, προσπάθησε το πίσω μέρος του σώματος να είναι χαμηλότερα, όταν τον σηκώνεις , σε σύγκριση με το μπροστινό μέρος και όλα θα πάνε καλά.

Σε 1 εβδομάδα θα έχεις μάθει τον ιδανικό τρόπο κρατήματος του στην αγκαλιά σου.

Επειδή έχει την τάση να στριφογυρνάει , καλύτερα θα ήταν να μην τον σηκώνει το παιδί σου.

14) Υπάρχει προδιάθεση προβλημάτων υγείας

Έχουν κάποιες ευαισθησίες σε σχέση με άλλες φυλές σκύλων :

• Σχισμή στον ουρανίσκο: Αυτό διαπιστώνεται όταν εμφανίζεται μία σχισμή από το πίσω μέρος της μύτης ως τον ουρανίσκο

• Δυσπλασία ισχίου : Είναι μία ανωμαλία στην άρθρωση του ισχίου

• Σπονδυλική ανωμαλία

• Μεγαλοοισοφαγία

• Ανωμαλία του αμφιβληστροειδούς χιτώνα

• Ατοπική δερματίτιδα : Μία κατάσταση που ερεθίζει και κοκκινίζει το δέρμα.

Αυτές είναι μερικές ευαισθησίες. Μην απογοητεύεσαι όμως, διότι πολλά γαλλικά μπουλντόγκ κουβαλάνε τέτοια προβλήματα σε μεγάλη ηλικία χωρίς σημαντικές επιπτώσεις.

15) Προτιμούν το σπίτι

Δεν είναι ράτσα για έξω-οικιακή ζωή. Θέλει τις ανέσεις του.

Παλεύει με τις κλιματικές αλλαγές και δεν αργεί να υπερθερμανθεί με την πολλή ζέστη.

Το λεπτό δερματικό του υπόστρωμα δεν μπορεί να τον διατηρήσει επίσης, ζεστό και για αυτό πολύ γρήγορα μπορεί να κρυώσει.

Παρόλα αυτά, με προθυμία θα παίξει μαζί σου έξω ,αλλά να έχεις πάντα στον νου σου τον τρόπο που ανασαίνει. Σχετικά με τη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι, πρέπει πάντα να τη διατηρείς σε ένα μέσο ανεκτό επίπεδο.

16) Ταιριάζουν στο glamour lifestyle

Δεν είναι τυχαίο που πολλές διασημότητες έχουν ως σύντροφο το γαλλικό μπουλντόγκ.

Ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους (Lady Gaga , Hugh Jackman , Leonardo Di Caprio κ.ά. ).

Απολαμβάνουν την πολυτέλεια και εκτιμούν να ζουν με ανέσεις και χλιδή. Αυτό φαίνεται ότι το κουβαλούν στο υποσυνείδητο τους, διότι σχεδόν από την αρχή εμφάνισης της ράτσας πάντα βολεύονταν στην αγκαλιά κάποιας κυρίας του σπιτιού και αποτελούσαν ένα πανάκριβο τρόπαιο κοινωνικής καταξίωσης.

17) Δυσκολεύονται στην αναπαραγωγή

Λόγω της ιδιόμορφης σωματοδομή τους, είναι σχεδόν αδύνατο να ζευγαρώσουν το αρσενικό με το θηλυκό. Για αυτό τον λόγο η αναπαραγωγή γίνεται με τεχνητή γονιμοποίηση και η γέννα διενεργείται με τη μέθοδο της καισαρικής τομής.

18) Στοιχίζουν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την αναπαραγωγή του , το γαλλικό μπουλντόγκ είναι μία ακριβή φυλή σκύλου.

Στις ΗΠΑ μία τιμή γύρω στα 2500$ θεωρείται καλή.

Έχουν ακουστεί ως και 6 φορές μεγαλύτερες τιμές από την παραπάνω.

19) Το συναντάμε σε πολλούς χρωματισμούς

Δεν φαντάζεσαι, σε πόσους χρωματισμούς μπορεί να το βρούμε :

• Στικτό και λευκό

• Όλο στικτό  (παρδαλό με ραβδώσεις)

• Όλο λευκό

Υπάρχουν και άλλα χρώματα που δεν θεωρούνται, όμως, τυπικά της φυλής και για αυτό απορρίπτονται από τον οργανισμό American Kennel Club , όπως τα παρακάτω :

• Ποντικί

• Μαύρο και ταμπά

• Όλο μαύρο

• Μαύρο και άσπρο

Αυτά τα τελευταία χρώματα δεν λαμβάνουν μέρος σε επίσημους διαγωνισμούς καθαροαιμίας και μορφολογίας της ράτσας.

20) Δεν του αρέσει η μοναξιά

Αυτό βέβαια ισχύει σχεδόν για όλες τις ράτσες, αλλά για τα «Frenchie» πιο πολύ.

Αγαπούν την παρέα μας και αν τους τη στερήσουμε πάνω από 1 ώρα, θα αρχίσουν να νιώθουν το άγχος του αποχωρισμού. Αυτό δεν είναι καλό, όχι μόνο διότι θα αισθάνονται δυστυχισμένα , αλλά μπορεί να γίνουν και καταστρεπτικά.

Θα δαγκώσουν τα έπιπλα, το χαλί , τα ρούχα και οτιδήποτε άλλο απλώνεται γύρω του και χωράει στο στόμα του.

Μην τον αφήνεις μόνο του, λυπάται πολύ.

21) Τα αυτιά τους δεν ήταν πάντα όρθια και στητά

Όταν γεννιούνται , τα αυτιά τους είναι πεσμένα. Σταδιακά σηκώνονται και μέχρι την ώρα που θα το πάρεις από τη μάνα του θα έχουν σηκωθεί πλήρως.

Η διαδικασία αυτή είναι μερικών εβδομάδων.

22) Έχουν τη δική τους γλώσσα

Παρακάτω θα μεταφράσουμε κάποιες κινήσεις του σώματος τους :

• Δίπλωμα της ουράς

Όταν διπλώνουν την ουρά τους σε συνδυασμό με το τράβηγμα των αυτιών τους πίσω και ίσως με Χασμουρητό σημαίνει κοινώς ότι τα έχουν πάρει λίγο στο  «κρανίο».

• Κύλισμα

Όταν κυλιούνται με την πλάτη πέρα-δώθε και σε συνδυασμό με τη γλώσσα έξω, είναι μάλλον ευτυχισμένα.

• Ζάρωμα του σώματος

Όταν μαζεύονται με την ουρά ανάμεσα στα πόδια και τα αυτιά κάτω , μάλλον αισθάνονται φόβο. Ίσως έκαναν μία αταξία και τώρα περιμένουν την τιμωρία τους.

• Ορθώνει το ανάστημα του

Όταν παίζουν με άλλους σκύλους και προσπαθούν να βάλουν το κεφάλι τους πάνω από το σώμα των ομολόγων τους, σημαίνει ότι έχουν κυριαρχικό χαρακτήρα και θέλουν να επιβληθούν. Τουλάχιστον, έτσι νομίζουν.

23) Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών

Υπάρχει ένα γαλλικό μπουλντόγκ που λέγεται «Ralanda Ami Francine» και η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό «Best In Show» του οργανισμού AKC 55 φορές.

Αυτό είναι εκπληκτικό , αλλά, όχι ασυνήθιστο για τα γαλλικό μπουλντόγκ να κερδίζουν διαγωνισμούς , διότι η επιδειξιομανία είναι στη φύση τους.

24) Μπορούν να μοιράζονται

Όλοι γνωρίζουμε το εξαιρετικό επίπεδο συντροφικότητας τους. Αποτελούν εκπληκτικά σκυλιά -θεραπείας και μπορούν να δώσουν ευτυχία σε ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από εσένα.

Αν έχεις κάποιον άρρωστο γείτονα , θα ήταν πολύ παρήγορο να του προσφέρεις την ολιγόωρη συντροφιά του κολλητού σου.

Όχι μόνο ο ασθενής θα απολαύσει τον τετράποδο κλόουν αλλά και εσύ θα νιώσεις υπερήφανος.

25) Ίσως μυρίζουν λίγο παραπάνω

Εδώ υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Αν ο κολλητός σου μυρίζει λίγο άσχημα , ψάξε αμέσως να βρεις την αιτία.

Έλεγξε τις πτυχώσεις του προσώπου του, τα αυτιά του, τις πατούσες του, ώστε να εντοπίσεις την πηγή της δυσοσμίας και να την εξαφανίσεις.

Κάποιοι σκύλο- γονείς θεωρούν ότι το ιδανικό είναι να κάνουν μία φορά τον μήνα μπάνιο το σκύλο- παιδί τους , αλλά κάποια σκυλιά μυρίζουν περισσότερο από κάποια άλλα.

26) Απεχθάνονται τα αεροπορικά ταξίδια

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη παρέα για αεροπορικό ταξίδι.

Αναμένοντας την απογείωση το φιλαράκι σου θα ανεβάσει θερμοκρασία και θα ζεσταθεί πολύ και τότε ίσως εμφανίσει αναπνευστικά προβλήματα.

Δυστυχώς, έχουν πεθάνει πολλά γαλλικά μπουλντόγκ κατά τη διάρκεια πτήσεων και πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν απαγορεύσει την επιβίβαση της ράτσας αυτής.

27) Είναι πολυλογάδες

Αν και τα γαλλικά μπουλντόγκ δεν γαβγίζουν πολύ , αυτό δεν σημαίνει ότι δε θέλουν να πιάσουν κουβέντα μαζί μας. Κάποιες φορές βγάζουν κάτι ήχους μεταξύ κοφτού λυγμού και γαβγίσματος , ώστε να νομίζουμε ότι θέλουν να συζητήσουμε κάτι που σίγουρα δεν καταλαβαίνουμε.

Αυτά όμως απολαμβάνουν αυτήν την επικοινωνιακή αλληλεπίδραση που θεωρούν ότι έχουν μαζί μας.

28) Μπορεί να μας κρατούν «μούτρα»

Ένας λόγος που δεν πρέπει να μαλώσεις το φιλαράκι σου φωνάζοντας του εξαγριωμένος είναι ότι θα σου βαστήξει «μούτρα».

Δεν θέλει να σε στεναχωρήσει και , όταν θεωρήσει ότι έχασε τη φιλία σου, θα αναστατωθεί.

Είναι όμως περίεργο το γεγονός ότι ,όταν κάνει κάτι κακό και εκνευρίζεσαι , τότε σε περιφρονεί και εσύ από τύψεις καταλήγεις να του απολογείσαι για τη συμπεριφορά σου.

29) Υπάρχουν 2 τύποι αυτιών

Ο κλασικός τύπος που όλοι γνωρίζουμε είναι τα όρθια στητά αυτιά.

Υπάρχει όμως, και άλλος ένας τύπος αυτιών ,που μπορεί να συναντήσουμε, και είναι τα αυτιά που πέφτουν ως τη μέση του μεγέθους τους.

Ο οργανισμός AKC δε δέχεται σε επίσημους διαγωνισμούς της φυλής γαλλικά μπουλντόγκ με μισό-πεσμένα αυτιά.

Είναι όμως, άδικο, διότι δε φταίνε τα σκυλιά για το γεγονός αυτό.

Μάλλον, θα έπρεπε να γίνεται ένας ξεχωριστός διαγωνισμός για αυτά τα «Frencies».

30) Μπορείς να τον εκπαιδεύσεις

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι μπορεί να εκπαιδευτεί, αρκεί να το θέλει.

Όπως με όλες τις ράτσες , ξεκίνησε την εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία που δεν πολύ καταλαβαίνει τι γίνεται.

Μόλις φθάσει στην ηλικία της ωρίμανσης, η διάθεση υπακοής του θα μοιάζει με αυτή ενός φιλολόγου που πρέπει να μάθει να διδάσκει μαθηματικά.

31) Συμπαθούν τα άλλα σκυλιά

Ένας από τους κυριότερους λόγους υψηλής δημοφιλίας που έχουν τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική, είναι ότι τα πάνε πολύ καλά και με τα άλλα σκυλιά.

Αναπτύσσουν γρήγορα φιλίες και , αν η γνωριμία γίνει σε νεαρή ηλικία , τότε ενισχύεται ακόμα περισσότερο αυτή η εξοικείωση με τα άλλα χνουδωτά φιλαράκια τους.

32) Ένα γαλλικό μπουλντόγκ ήταν στο ναυάγιο του Τιτανικού

Έχει καταγραφεί ότι 12 σκύλοι βρίσκονταν πάνω στον «Τιτανικό» εκείνο το μοιραίο βράδυ του ναυαγίου του στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού.

Μόνο 3 από αυτά σώθηκαν. Δυστυχώς, το γαλλικό μπουλντόγκ που λεγόταν «Gamin De Pycombe» και ήταν μόλις 2 ετών δεν κατάφερε να διασωθεί.

33) Ζουν σχετικά ,αρκετά χρόνια

Ο μέσος όρος του προσδόκιμου της ζωής τους είναι τα 10 έτη περίπου, αλλά υπήρξαν πολλά γαλλικά μπουλντόγκ που έζησαν ως και τα 16 χρόνια.

Αν και τα 10 έτη θεωρείται ένας ικανοποιητικός χρόνος ζωής , όλοι οι λάτρεις της ράτσας αυτής θα ήθελαν να ζουν πολύ περισσότερο.

34) Παραλίγο να εξαφανιστούν

Μπορείς να φανταστείς τον κόσμο χωρίς το γαλλικό μπουλντόγκ;

Θα ήταν η ζωή λιγότερο διασκεδαστική, αν δεν υπήρχαν.

Και όμως, λίγα χρόνια πριν , στη δεκαετία του 1960 ήταν επίσημα καταγεγραμμένα μόνο 106 γαλλικά μπουλντόγκ παγκοσμίως. Υπήρξε μεγάλη ανησυχία για την επιβίωση της φυλής , εφόσον αυτή η κατάσταση  θα συνεχιζόταν.

Ευτυχώς , τα επόμενα χρόνια και ειδικά στη δεκαετία του 1980 ανέβηκε και πάλι η δημοφιλία τους και σχεδόν εκατονταπλασιάστηκε το προηγούμενο ισχνό νούμερο.

Τώρα κατέχουν μία θέση ανάμεσα στις 5 διασημότερες φυλές σκύλων στις ΗΠΑ.

 

Επίλογος

Πώς μπορεί κάποιος να υπερθεματίσει για τη συναρπαστική αυτή φυλή σκύλων;

Λοιπόν, τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι τρυφερά, παιχνιδιάρικα , επιζητούν συνέχεια την προσοχή μας και απεχθάνονται τη μοναξιά.

Δεν μπορούν να κολυμπήσουν, ούτε να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους και δε συμπαθούν την άσκηση.

Είναι πολύ στοργικά με τα παιδιά και συνυπάρχουν ειρηνικά με τα άλλα κατοικίδια.

Δε γαβγίζουν πολύ και δεν είναι καλοί φύλακες , αλλά μπορούν να ξεγελάσουν τους διαρρήκτες κάνοντας τους φίλους τους.

Μήπως ανακάλυψες τον επόμενο στόχο σου , δηλαδή την προσθήκη ενός χνουδωτού συντρόφου στα μέλη της οικογενείας σου;

 

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0