BLOG

Διακοπές με τον σκύλο στο νερό : 12 συμβουλές για απόλαυση χωρίς κινδύνους

29/06/2019
0 Liked

Διακοπές με τον σκύλο: Τι περισσότερο να ζητήσεις από λίγες μέρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς, παρέα με τον αγαπημένο σου χνουδωτό φίλο.

Είναι αρχές καλοκαιριού και η σκέψη σου τρέχει σε σμαραγδένιες παραλίες και ψάθινες ομπρέλες.

Ανυπομονείς να έρθει η ώρα για να φορτώσεις τις αποσκευές σου στο αυτοκίνητο και να επιβιβαστείς στο πλοίο της γραμμής που θα σε πάει στο νησί των ονείρων σου.

Ενώ όμως σκέπτεσαι όλα αυτά , ο νους σου σκαλώνει σε μια μικρή λεπτομέρεια.

Ποια είναι αυτή;

Μα φυσικά ο χνουδωτός σου φίλος που ποτέ δεν τον αφήνεις πίσω όταν φεύγεις και οτιδήποτε σχεδιάσεις θα πρέπει να αφορά και αυτόν.

Ευτυχώς, βρήκες ξενοδοχείο που δέχεται κατοικίδια και μάλιστα δίνει και αρκετή ελευθερία κινήσεων ανάμεσα σε αυτά και στους ανθρώπους.

Ενθουσιάζεσαι με αυτήν την προοπτική, αλλά βλέποντας ότι το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνες για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μία μαγευτική παραλία που ξεδιπλώνεται μπροστά του, πρέπει να ενημερωθείς με 12 πολύτιμες συμβουλές για ασφαλή διαχείριση των διακοπών σας κοντά και μέσα στο νερό.

1) Μην υποθέσεις ότι σίγουρα ξέρει να κολυμπάει!

Υπάρχουν κάποιες φυλές σκύλων όπως τα Bulldog , που θα κολυμπήσουν μόνο για να επιβιώσουν, αν χρειαστεί να πέσουν στο νερό. Δεν το απολαμβάνουν καθόλου όπως και άλλες ράτσες, όπως  π.χ ChihuahuasShih TzuMalteseDachshundsPugs κ.ά. Αν ο κολλητός σου δεν συμπαθεί το νερό βρες τρόπο να διασκεδάσει στην ασφάλεια της στεριάς ή μην τον πάρεις καθόλου μαζί σου.

2) Ποτέ μην τον αφήνεις χωρίς επιτήρηση δίπλα σε πισίνα.

Επειδή συμβαίνουν πολλά ατυχήματα και μπορεί να πανικοβληθεί πέφτοντας μέσα στο νερό , σίγουρα θα εξουθενωθεί πάνω στην απόγνωση του για να βρει και να ανέβει της σκάλες εξόδου από αυτό.

Αν ο κολλητός σου παίζει δίπλα ή μέσα στην πισίνα, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι πάντα υπάρχει διαθέσιμο άτομο, αν χρειαστεί, να τον σηκώσει και να τον βγάλει έξω.

3) Ξεσκόνισε τις γνώσεις σου σχετικά με την τεχνητή αναπνοή στον σκύλο σου.

Όλοι εύχονται να μην το ζήσουν, αλλά είναι σημαντικό να είσαι ενήμερος και ψύχραιμος.

Αν χρειασθεί τεχνητή αναπνοή, τότε πρέπει να συμπιέσεις το στήθος του περίπου 100-120 φορές το λεπτό.

Με το ένα χέρι να σφραγίσεις το ρύγχος του και μετά να εκπνεύσεις αέρα μέσα στη μύτη του.

Για κάθε 10-15 συμπιέσεις στο στήθος περίπου, να φυσάς αέρα 2 εκπνοών στη μύτη του.

4) Μην ξεχνάς να βάζεις αντιηλιακή προστασία.

Σκυλιά με ανοιχτόχρωμο, κοντά κουρεμένο τρίχωμα, όπου οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να το διαπεράσουν, καθώς επίσης η μύτη και τοι πατούσες  του, είναι εκτεθειμένα σε εγκαύματα. Για το λόγο αυτό πρέπει συχνά να καλύπτονται με αντιηλιακή κρέμα.

Όπως βάζεις επάνω στην σύζυγο ή το παιδί σου επαναληπτικά βάζε και στο φιλαράκι σου.

5) Επένδυσε στην αγορά life jacket.

Χρησιμοποίησε το σωσίβιο του όταν είσαι πάνω σε σκάφος ή κολυμπάς στην ανοικτή θάλασσα. Όχι μόνο θα τον βοηθήσει  να επιπλεύσει, αλλά το χερούλι που υπάρχει στο πάνω μέρος του αποτελεί λαβή πιασίματος σε περίπτωση που πέσει από το σκάφος ή αν στο κολύμπι τύχει να παρασυρθεί από θαλάσσια ρεύματα.

6) Πριν τον αφήσεις να βουτήξει , να ελέγξεις τις συνθήκες.

Παρατήρησε αν υπάρχουν πινακίδες προειδοποίησης επικίνδυνων συνθηκών κολύμβησης, όπως π.χ. δίνες, έντονα θαλάσσια ρεύματα κ.ά. Αν σιγουρευτείς για την ασφάλεια του, τότε άφησε τον να βουτήξει.

Σε μέρη που δεν γνωρίζεις, πάντα να είσαι προσεκτικός ακόμα και για τον εαυτό σου, διότι και οι δυνατότεροι κολυμβητές έτυχε να αψηφήσουν τα σήματα και το πλήρωσαν με την ζωή τους.

7) Το κολύμπι είναι επίπονο , πρόσεχε μην το παρακάνεις.

Πρόκειται για εξαιρετική άσκηση, αλλά συνάμα και κοπιώδη.

Εκτός των φυλών που εκ φύσεως είναι αθλητικές και έχουν δεξιότητες στο νερό, οι πιο βαριές και αγύμναστες ράτσες μπορεί να δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Δώσε του πολλά διαλείμματα στην σκιά και πάντα φρόντισε δίπλα του να έχει άφθονο φρέσκο νερό.

8) Αφαίρεσε το περιλαίμιο του.

Πριν του επιτρέψεις να βουτήξει , βγάλε το κολλάρο του για να αποφευχθούν ατυχήματα, όπως μπλέξιμο σε εκτεθειμένα αντικείμενα, σε ρηχές επιφάνειες νερού η κλαδιά που εξέχουν.

Θυμήσου μόνο, όταν βγει έξω να του το ξαναφορέσεις.

9) Μην πιέσεις τον σύντροφο σου να πέσει μέσα στο νερό.

Η κίνηση αυτή μπορεί να του προκαλέσει πανικό και να οδηγήσει σε αυτοτραυματισμό του ή δικό σου.

Αυτό που σίγουρα επιθυμείς είναι να έχετε και οι 2 μία αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία.

Αν τον πιέσεις μπορεί να μη θελήσει ποτέ ξανά να μπει στο νερό.

10) Ποτέ μην του επιτρέψεις να πιεί νερό από την θάλασσα, λίμνη ή πισίνα.

Πάντα να του έχεις εξασφαλίσει άφθονο φρέσκο νερό.

Για να μη ρισκάρεις την εμφάνιση γαστρεντερικών προβλημάτων ή βακτηριδιακών λοιμώξεων στο φιλαράκι σου, πρόσεχε την ενυδάτωση του.

11) Καθάρισε και στέγνωσε τα αυτιά του.

Είναι πολύ σημαντικό μόλις βγει από το νερό, να επιμεληθείς την καθαριότητα των αυτιών του, διότι υποβόσκουν βαριές και επίπονες ωτικές λοιμώξεις.

Αν έχει κολυμπήσει σε πισίνα, κάνε του αμέσως μετά μπάνιο για να αφαιρέσεις από επάνω του το χλώριο που ίσως σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγήσει σε δερματικούς ερεθισμούς, ειδικά αν προϋπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες.

12) Αν έχεις κουτάβι, πρόσεχε την πισίνα.

Συνήθως τα μικρά σε ηλικία σκυλάκια είναι αδέξια και επιρρεπή στα ατυχήματα.

Αν πέσουν στο νερό δεν μπορούν να κολυμπήσουν πάνω από μερικά δευτερόλεπτα.

Η ύπαρξη πισίνας στο σπίτι σου αποτελεί ένα extra κίνδυνο για την ασφάλεια του και έτσι θα πρέπει να την έχεις περιφράξει κατάλληλα για να προλάβεις επικίνδυνα απρόοπτα.

Αφού λοιπόν ενημερώθηκες για την ασφαλή συνύπαρξη σας κοντά και μέσα στο νερό, ήρθε η ώρα να φορτώσεις τις αποσκευές σου στο αυτοκίνητο, να δέσεις τη ζώνη σου, και τη ζώνη του χνουδωτού σου φίλου, και να εξορμήσετε σε αχαρτογράφητες παραλίες με σμαραγδένια νερά ή αν αυτό δεν είναι εφικτό σε δροσερές πισίνες όμορφων ξενοδοχείων.

 

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0