BLOG

Πώς θα μάθει η γάτα σου να κοιμάται στο κρεβάτι της;

27/03/2023
0 Liked

Αν είσαι γατογονέας, σίγουρα θα έχεις βιώσει το παρακάτω σενάριο:
Μόλις παρήγγειλες ένα αναπαυτικό κρεβάτι για τον τριχωτό σου σύντροφο, όσο και το δικό σου, ώστε να τον κάνεις να παρατήσει το χαρτοκιβώτιο που τόσο πολύ γουστάρει να παίρνει εκεί τον ύπνο του.


Περιμένεις από μέρα σε μέρα την παραλαβή του από το αγαπημένο σου petshop.  Όταν φθάνει στα χέρια σου αμέσως το τοποθετείς γεμάτος χαρά μπροστά από το φιλαράκι σου, περιμένοντας να βουτήξει μέσα στο νέο του αξεσουάρ.
Όμως, αυτός αντίθετα από τις προσδοκίες σου, αρχικά το μυρίζει και μετά από λίγο γυρνάει επιδεικτικά τα οπίσθια του με κατεύθυνση προς το χάρτινο καταφύγιο του.


Εσύ τον κοιτάς με ανάμεικτα συναισθήματα οργής και λύπης που απαξίωσε τόσο στυγνά το δώρο σου σκεπτόμενος τι άλλο να κάνεις.


Όμως, δε χρειάζεται να ζήσεις όλο αυτό το σκηνικό. Υπάρχουν κάποιες συμβουλές που αν τις επεξεργαστείς μέσα από τα μάτια της γάτας σου, ίσως την πείσεις να απολαύσει το δώρο σου.


 Κάνε ελκυστικό το κρεβάτι της

Δελέασε το ιδιότροπο φιλαράκι σου απλώνοντας μερικές αγαπημένες του λιχουδιές μέσα στον νέο του χώρο ή βάζοντας λίγο catnip. Αν αντιδράσει σε αυτό, τότε θα αποτελεί τον ιδανικό τρόπο προσέλκυσης του ενδιαφέροντος του σε κάθε τι καινούργιο, όπως το στρώμα του και απλά ενθάρρυνε τον να κυλιστεί και να παίξει πάνω σε αυτό.


Μόλις η γάτα σου μπει μέσα στο κρεβάτι της κράτησε από επάνω της μια λιχουδιά μέχρι να καθίσει κάτω. Όταν τελικά κάτσει, άφησε την να απολαύσει το κέρασμα, καθώς και τα γλυκόλογα σου. Μην την εξαναγκάζεις να κάτσει υποχρεωτικά μέσα στο κρεβατάκι της, αν δεν το επιθυμεί, διότι μπορεί να της προκαλέσεις αρνητικούς συνειρμούς σχετικά με αυτό. Άφησε κάποιες λιχουδιές μέσα σε αυτό, μήπως το ξανασκεφθεί καλύτερα και αναθεωρήσει τη στάση της.


Επειδή πολλές γάτες αισθάνονται πιο άνετα, όταν νιώθουν οικείες μυρωδιές, ίσως είναι έξυπνο να βάλεις πάνω στο νέο της χώρο ένα παλιό σου ρούχο ή την κουβέρτα που ήδη ξαπλώνει επάνω της.


 Θέση , θέση , θέση
Τοποθέτησε το νέο απόκτημα σε κάποιο σημείο που προτιμάει να κοιμάται για να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας.


  • Για γάτες που θέλουν να κοιμούνται σε υπερυψωμένα μέρη, βάλε το στρώμα της πάνω σε κάποιο έπιπλο, όπως ένα ράφι ή το περβάζι ενός παραθύρου.
    • Θα ήταν καλό το μέρος που θα επιλέξεις να είναι ήσυχο με χαμηλή κυκλοφορία άλλων κατοικίδιων ή παιδιών.
    • Πολλές γάτες αρέσκονται να ξεκουράζονται σε ζεστά και ηλιόλουστα σημεία, για αυτό βάλε το κρεβάτι σε μια περιοχή του σπιτιού,όπου περνούν ανεμπόδιστες οι ακτίνες του ήλιου.

Διάλεξε το σωστό κρεβάτι


Όταν έλθει η ώρα επιλογής του σωστού κρεβατιού για τον κολλητό σου πρόσεξε τον τρόπο και τον τόπο που του αρέσει να κοιμάται. Έτσι, η επιλογή σου θα γίνει πιο εύκολη.
• Αν του αρέσει να τεντώνεται όταν κοιμάται διάλεξε ένα ευρύχωρο κρεβάτι που θα δε θα εμποδίζει το άπλωμα του.
Σκέψου ένα επίπεδο, παραλληλόγραμμο κρεβάτι με χαμηλές πλευρές που θα του επιτρέπει την απόλαυση της ξεκούρασης του.
• Αν θέλει να ξεκουράζεται σε πιο προστατευμένα και ασφαλή μέρη, όπως κάτω από το κρεβάτι σου ή χωμένος μέσα στη ντουλάπα, αγόρασε μια σκεπαστή φωλιά ή ένα κρεβάτι μη ψηλότερες πλευρές.
• Αν ο κολλητός σου είναι ηλικιωμένος, τότε ένα θερμαινόμενο στρώμα είναι το ιδανικό αξεσουάρ ύπνου για γάτες που αναζητούν την ανακούφιση της αρθρίτιδας τους.
• Για γάτες που αρέσκονται να κοιμούνται διπλωμένες σαν μπάλες ένα στρογγυλό και μαλακό κρεβάτι για να χώνονται με υψωμένες πλευρές είναι η ιδανική λύση για να κρατούν ζεστό το σώμα τους.


 Κάνε τα άλλα μέρη ανεπιθύμητα
Αν ο κολλητός σου γουστάρει να κοιμάται πάνω στη στοίβα με τα φρεσκοπλυμένα ρούχα, στο κρεβάτι σου ή πάνω σε κάποιο άλλο έπιπλο που δεν επιθυμείς να μαζεύεις τις τρίχες του, τότε μετάτρεψε αυτά τα σημεία σε ανεπιθύμητους προορισμούς, χρησιμοποιώντας ακίνδυνα απωθητικά σκευάσματα.
• Κάλυψε αυτά τα μέρη με φύλλα αλουμινινόχαρτου ή βάλε ανάποδα επάνω τους ένα πλαστικό διάδρομο.
• Ψέκασε τις περιοχές που θέλεις να προστατέψεις με φυσικό spray λεμονιού που θα φτιάξεις με φλούδια λεμονιού και πορτοκαλιού αναμεμιγμένα με νερό ή ξύδι από μηλίτη και νερό.
Αυτά είναι διαλύματα που γενικά αντιπαθούν τα τετράποδα φιλαράκια μας και θέλουν πάντα να αποφεύγουν.
Ποτέ μη χρησιμοποιήσεις αιθέρια έλαια, όπως είναι γνωστό ότι κάποια από αυτά είναι τοξικά για τις γάτες. Προπάντων μη ψεκάσεις οτιδήποτε κατευθείαν επάνω της.
• Μπλόκαρε την πρόσβαση της στις απαγορευμένες περιοχές με φυσικά εμπόδια, όπως ειδικές πόρτες για κατοικίδια ή κλείνοντας όλες τις πόρτες σε εκείνα τα δωμάτια που αποτελούν τον προορισμό της.


Επίλογος
Φυσικά δεν υπάρχουν εγγυήσεις σε αυτήν τη ζωή, ειδικά σε ότι αφορά τις γάτες. Όμως οι παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα βοηθήσουν τη γάτα σου να βλέπει ευχάριστα όνειρα μέσα στο νέο της κρεβάτι.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0