BLOG

Πώς θα διατηρήσεις καθαρό το σπίτι σου, όταν έχεις σκύλο;

19/06/2019
0 Liked

Είτε έχεις ένα σκανταλιάρικο κουτάβι με διαρκώς βρώμικες πατούσες και φετίχ το ξέσκισμα των παιχνιδιών του, είτε ένα βαριεστημένο και ηλικιωμένο τετράποδο σύντροφο με συμπτώματα ακράτειας, ο κοινός παρανομαστής των δύο  περιπτώσεων είναι το αδιάλειπτο καθάρισμα του σπιτιού σου.
Αν έχεις μαζί σου τις κατάλληλες μικροσυσκευές και προϊόντα για αυτήν την αποστολή δίχως τέλος, τότε ο φόρτος εργασίας θα μειωθεί.

Παρακάτω θα αναφέρουμε κάποια tips για να σε διευκολύνουμε :

• Με την κατάλληλη εκπαίδευση θα διατηρείς καθαρό το πάτωμα του σπιτιού σου.
Η εκπαίδευση του κολλητού σου για την τουαλέτα έξω από το σπίτι θα περιορίσει αισθητά τις αγγαρίες καθαριότητας μέσα σε αυτό.
Θα πρέπει όλα τα φιλαράκια μας να καταλάβουν ότι υπάρχουν ζώνες αποκλεισμού για την ούρηση και την αφόδευση μέσα στο σπίτι και ότι η ικανοποίηση της ανάγκης τους πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της βόλτας ή πάνω σε ειδικές πάνες εκπαίδευσης σε καθορισμένα σημεία του σπιτιού.

 

• Εξουδετέρωσε τους λεκέδες και τις οσμές των ακαθαρσιών και της διάρροιας.
Εκτός από την ανάρμοστη ούρηση, η διάρροια και ο εμετός βρίσκονται, επίσης, στην κορυφή της ακαταστασίας και του χάους που δυνητικά μπορεί να προκαλέσει στο σπίτι σου ο τριχωτός σου σύντροφος.
Η λύση για την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων δεν έγκειται μόνο στον καθαρισμό των εν λόγω περιοχών, αλλά και στην εξουδετέρωση των οσμών που αφήνουν πάνω στο πάτωμα ή το χαλί.
Οι σκύλοι έχουν εκπληκτικές οσφρητικές ικανότητες και εντοπίζουν μυρωδιές που διαφεύγουν από τη δική μας μύτη, ενώ έχουν την τάση να ελκύονται στα μέρη που αυτές αναδύονται για να τα ξαναμαρκάρουν.
Στην αγορά υπάρχουν πολλά spray που μπορούν να εξαφανίσουν αυτές τις οσμές.

 

• Καθάριζε τις βρώμικες πατούσες του κολλητού σου.
Τα λερωμένα πέλματα είναι ένα καθημερινό πρόβλημα.
Σκούπιζε τα πόδια του σκύλου σου μετά από το παιχνίδι που μόλις απόλαυσες μαζί του ή κατά την επιστροφή στο σπίτι μετά από έναν ωραίο περίπατο.
Χρησιμοποίησε μια υγρή πετσέτα ή ειδικά μαντηλάκια καθαρισμού.

 

• Καθόρισε ζώνες περιορισμού μέσα στο σπίτι.
Η τοποθέτηση εμποδίων στην πρόσβαση του κολλητού σου σε διάφορες περιοχές του σπιτιού σου (όπως φράκτες ή κιγκλιδώματα) μπορεί να σε βοηθήσουν στον έλεγχο των κινήσεων του, αλλά και στον περιορισμό της καθαριότητας των «αταξιών» του συντρόφου σου.
Ειδικά αν οι ζώνες περιορισμού περιλαμβάνουν πατώματα με χαλιά ή μοκέτες, τότε θα καταφέρεις να έχεις μακρόχρονα καθαρό περιβάλλον.

 

• Περιόρισε τα αντικείμενα που μπορεί να διαλύσει και να σκορπίσει ο κολλητός σου.
Να αδειάζεις συχνά τον σκουπιδοτενεκέ σου και πάντα να τον έχεις καλυμμένο.
Απομάκρυνε τα αντικείμενα εκείνα που η καταστροφική μανία του σκύλου σου θα συναντήσει πρώτα και τοποθέτησε τα σε μέρη που αδυνατεί να προσεγγίσει.
Αυτό ισχύει, ειδικά για μαξιλάρια και άλλα αξεσουάρ που θεωρείς ότι σημαδεύει το φιλαράκι σου.
Αν τον αφήνεις μόνο στο σπίτι συχνά, η μοναξιά του αποτελεί σοβαρό κίνητρο για ξεσπάσει σε ευάλωτα πράγματα.
Επένδυσε σε επίπεδα παιχνίδια, όπου ακόμα και αν τα ξεσκίσει δε θα γεμίσει ο τόπος με το περιεχόμενο τους και εσύ δε θα είσαι υποχρεωμένος να καθαρίζεις με τις ώρες.

 

• Προσπάθησε να ελέγξεις τη διασπορά του νεκρού τριχώματος μέσα στο σπίτι.
Η καλή και τακτική περιποίηση (μπάνιο και βούρτσισμα) είναι η καλύτερη άμυνα απέναντι στην επένδυση όλου του σπιτιού σου με τη γούνα του φίλου σου.
Μετέτρεψε το χτένισμα του σε μια ποιοτική ώρα αλληλεπίδρασης και σίγουρα αυτό θα σε αποζημιώσει με λιγότερο χρόνο καθαρίσματος.

Συμβουλές καθαριότητας για τους σκυλογονείς

Πάντα πρέπει να διατηρείς τα σύνεργα της καθαριότητας σε ετοιμότητα, διότι έτσι θα αντιμετωπίσεις το χάος ευκολότερα:
• Προϊόντα όπως τα spray που καλύπτουν τις οσμές των ούρων και καθαρίζουν τα σημάδια τους από τα χαλιά, τις ταπετσαρίες κ.ά., είναι σημαντικά εργαλεία στο έργο σου.
Περιέχουν βακτήρια καθαρισμού που δημιουργούν ένζυμα τα οποία συνεχίζουν να καλύπτουν τα ίχνη των ακαθαρσιών, ακόμα και όταν δε βλέπεις ή δε μυρίζεις τίποτα από αυτά, ενώ ο κολλητός σου αντίθετα μπορεί να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος χρησιμοποιώντας τις αψεγάδιαστες αισθήσεις του.
• Για μεγαλύτερους λεκέδες και ακαθαρσίες, όπως τα κόπρανα ή την διάρροια χρησιμοποίησε πορώδη ηφαιστειογενή πετρώματα που τοποθετούνται πάνω στα εκκρίματα για να απορροφήσουν τη βρωμιά και τις οσμές.
Μετά από κάποια ώρα μάζεψε τα και πέταξε τα.
•Μία ισχυρή ασύρματη ηλεκτρική σκούπα μπορεί να κατευθυνθεί και να καθαρίσει οποιαδήποτε ακαθαρσία μέσα στο σπίτι.
• Για σκύλους που μένουν μόνοι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, η στρατηγική τοποθέτηση ειδικών πανών εκπαίδευσης σε διάφορα ύποπτα σημεία του σπιτιού, θα βοηθήσει στη διατήρηση της τάξης και της καθαριότητας μέσα στο σπίτι.
Τελικά, η μείωση του χρόνου καθαρισμού του σπιτιού σου θα σου δώσει ποιοτικό χρόνο παιχνιδιού και θετικής ενασχόλησης με τον τριχωτό σου σύντροφο.

Επίλογος

Σίγουρα, όλοι έχουμε παρατηρήσει στη φατσούλα του σκύλου μας την γκριμάτσα της ενοχής, όταν τον μαλώνουμε για την άτακτη του συμπεριφορά.
Η εκπαιδεύτρια σκύλων Irith Bloom, υποστηρίζει:
«Μη τιμωρείτε τον πολύτιμο σύντροφο σας.
Οι σκύλοι δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της τιμωρίας και αν το παρατραβήξετε θα τον οδηγήσετε στην υιοθέτηση προβληματικών συμπεριφορών, όπως στην ανάρμοστη ούρηση ή στη συχνότερη αφόδευση, όταν τον επιπλήττετε.»

Άρα, ακόμα περισσότερο χάος και αγγαρείες καθαρίσματος !!!

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0