BLOG

Σκύλος για σπίτι : Ποιες ράτσες είναι οι ιδανικές για την οικογένεια;

25/07/2019
0 Liked

Υπάρχει άραγε κάποιος κανόνας για το ποιος σκύλος θεωρείται κατάλληλος για σπίτι;

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες σε συναντήσεις με οικογένειες συγγενών ή φίλων σε εξωτερικούς χώρους , να βλέπουμε τα παιδιά μας να σχηματίζουν μικρές παρέες έτοιμες να ξεχυθούν για διασκέδαση και παιχνίδι.

Τα αγόρια παίζουν μπάλα ή παραβγαίνουν στο τρέξιμο, ενώ τα κορίτσια επιδεικνύουν τις κούκλες τους ή συναγωνίζονται για το ποια θα καθίσει πρώτη στην κούνια της παιδικής χαράς.

Ένα πανηγύρι φωνών και προσωπικοτήτων στήνεται στον περίβολο του κέντρου που γίνεται η μάζωξη.

Εκεί που οι μεγάλοι κουβεντιάζουν τα τεκταινόμενα και αναλύουν το πολιτικό γίγνεσθαι, ξαφνικά έξω στα πέριξ του καταστήματος πέφτει σιγή ιχθύος σε βαθμό που ανησυχεί τους γονείς και τους κάνει να σπεύσουν προς έρευνα του ασυνήθιστου αυτού γεγονότος.

Αυτό που αντικρίζουν είναι ένα μπουλούκι από αγόρια και κορίτσια ,τα οποία έχοντας παρατήσει τις θορυβώδεις δραστηριότητες τους έχουν μαζευτεί γύρω από ένα τετράποδο εισβολέα που δειλά δειλά ήρθε να διεκδικήσει το χάδι τους.

Τα φιλιά και οι αγκαλιές έχουν καλύψει το σώμα του χνουδωτού περιπλανώμενου που όλο καμάρι απολαμβάνει αυτή την ανέλπιστη χαρά της μεγαλειώδους υποδοχής.

Οι γονείς αποσβολωμένοι από το θέαμα ψελλίζουν υποτονικά στα «σπλάχνα τους» να μην το φιλάνε διότι μπορεί να κουβαλάει αρρώστιες και να μην το αγκαλιάζουν γιατί θα λερώσουν τα καινούργια ρούχα που μόλις αγόρασαν.

Σε λίγο όμως  θα αρχίσουν να ξεροκαταπίνουν , να λοξοκοιτάνε ή να υποχωρούν άτακτα.

Γιατί όμως θα γίνουν αυτά;

Μα φυσικά διότι μόλις το κάθε πιτσιρίκι δει τους γονείς του να το μαλώνουν για την αγάπη που έδειξε στον απρόσμενο επισκέπτη, θα τρέξει στην αγκαλιά τους με αυτό το γεμάτο νάζι  , σκέρτσο αλλά συνάμα και κλαψιάρικο ύφος απαιτώντας να του πάρουν στο σπίτι ένα ίδιο.

Η μουρμούρα θα διαρκέσει πολλή ώρα , το ψυχολογικό pressing θα είναι ανελέητο και ίσως πολλοί γονείς καμφθούν στη θέα του τέκνου που σπαράζει γεμάτο αναφιλητά και τέχνη.

Για αυτούς τους γονείς λοιπόν , βρήκαμε τις 20 κορυφαίες ράτσες σκύλων που θεωρούνται οι πιο κατάλληλες για να πλαισιώσουν την οικογενειακή τους φωτογραφία.

Πριν όμως προχωρήσουμε στην καταγραφή των φυλών αυτών, πρέπει να αναφερθούμε στην ευθύνη των γονέων για την επιλογή αυτή που θα ταιριάξει στο οικογενειακό τους προφίλ.

Συνήθως τα παιδιά δεν αντιλαμβάνονται τη δύναμη τους και χωρίς να το θέλουν μπορεί να παίζουν αδέξια και απρόσεχτα με τον χνουδωτό τους φίλο.

Είναι υποχρέωση των γονέων να επιβλέπουν την αλληλεπίδραση των παιδιών με το σκύλο τους και να τα διδάσκουν να φέρονται με προσοχή και ευγένεια.

Στις μικρές ηλικίες αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο και σίγουρα κάποια παιδάκια ασυναίσθητα θα τραβήξουν δυνατά την ουρά του ή θα καβαλήσουν πάνω του η θα το χαϊδέψουν άγαρμπα και σε μη αρεστά σημεία.

Η επιλογή της κατάλληλης φυλής από τους γονείς πρέπει τότε να γίνει με βάση την ανοχή του υποψήφιου μέλους στην ακούσια κακομεταχείριση που ίσως υποστεί από τα παιδιά που θα θελήσουν να το ντύσουν για κάποιο πάρτυ ή να βάψουν τα νύχια του για να παίξουν.

Πολλές ράτσες ταιριάζουν στην συμβίωση με παιδιά, αλλά να θυμάστε ότι σε κάθε γέννα υπάρχουν και καλά και κακά σκυλιά.

Μπορεί κάποια από αυτά να αναπτύξουν τη δική τους μοναδική προσωπικότητα και συμπεριφορά.

Ότι και να επιλέξετε το μόνο σίγουρο είναι ότι για την ασφάλεια και των 2 μερών η συνύπαρξη τους πρέπει πάντα να είναι υπό εποπτεία.

 

Η λίστα των 20 ιδανικών φυλών σκύλων για οικογένειες

 

1) Golden Retriever

Είναι μία εξαιρετική επιλογή για οικογένειες που απολαμβάνουν πολλές εξωτερικές δραστηριότητες.

Παρόλο που αυτά αναπαρήχθησαν με σκοπό τη συνεργασία στο κυνήγι πουλιών, γρήγορα απέδειξαν ότι μπορεί να γίνουν πιστά και αφοσιωμένα μέλη της οικογένειας.

2) West Highland Terrier

Αυτά τα μικρόσωμα ολόλευκα τεριέ είναι αξιαγάπητα και παιχνιδιάρικα , όμως απαιτούν καθημερινή άσκηση για να είναι ευτυχισμένα.

Τα Westie είναι σκυλιά φύλαξης και προσοχής και είναι πιστοί φίλοι που χρειάζονται όμως συχνό grooming για την περιποίηση του τριχώματός τους.

Αποτελεί ένα εξαιρετικό φίλο για λίγο μεγαλύτερα παιδιά.

Δεν είναι πολύ ανεκτικά σε ακούσια κακομεταχείριση μικρών παιδιών και συνήθως συνιστώνται για οικογένειες με παιδιά άνω των 10 ετών.

3) Irish Setter

Αυτά τα όμορφα, κοκκινωπά και γεμάτα χάρη σκυλιά αρχικά αναπαρήχθησαν με σκοπό την συνεργασία στο κυνήγι αλλά γρήγορα φάνηκε η κλίση τους στην επιδίωξη της ανθρώπινης συντροφιάς.

Λόγω αυτής της έφεσης που έχει να ευχαριστιέται την παρέα μας , έγινε αντικείμενο αγάπης και αποτελεί ένα ξεχωριστό μέλος πολλών οικογενειών.

4) Schnauzer

Τα Schnauzer είναι μία υπέροχη φυλή για οικογένειες πάντα πρόθυμα να τις προσέχουν και να τις ευχαριστούν.

Απαιτούν συχνή εξάσκηση και καλλωπισμό.

Βγάζουν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους κοντά στον άνθρωπο. Αναπαράγονται σε 3 μεγέθη : Το mini, Το medium και Το Giant.

5) Pembroke Welsh Corgi

Ζυγίζοντας περίπου 11 Kgr το Welsh Corgi είναι πολύ δημοφιλές.

Αυτή η ράτσα με την κοντή και γεροδεμένη ουρά λατρεύει να σαχλαμαρίζει με τα παιδιά και να πηγαίνει καθημερινούς περιπάτους μαζί τους.

Περνάνε καλύτερα με παιδιά άνω των 6-7 ετών διότι εύκολα μπορεί να γίνουν αυταρχικά και κτητικά.

6) Labrador Retriever

Είναι διάσημο ανάμεσα στις οικογένειες με πολλές δραστηριότητες και απολαμβάνει ιδιαίτερα τα σπορ που σχετίζονται με το νερό.

Έχει ακατάπαυστη ενέργεια στο παιχνίδι του με τα παιδιά αλλά αναπτύσσει και προστατευτικά ένστικτα απέναντι σε αυτά.

Παρόλο που αναπαρήχθησαν για το κυνήγι , είναι πιστά και αφοσιωμένα στην οικογένεια.

7) Poodle

Το Poodle είναι μία πανέξυπνη και φιλική ράτσα σκύλων που λαχταράει την ανθρώπινη συντροφιά. Όταν του επιτρέπεται να τρέχει και να παίζει, νιώθει ευτυχισμένο. Μαδάει λίγη ποσότητα τρίχας.

Αναπαράγεται σε 3 διαφορετικά μεγέθη και καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

8) Bichon Frise

Αυτή η λευκή τριχόμπαλλα είναι μία ανέμελη φυλή.

Πιστό και υπάκουο το Bichon αποτελεί μία υπέροχη προσθήκη στην οικογενειακή φωτογραφία. Απαιτεί συχνό grooming ώστε η γούνα του να διατηρείται υπέροχη καθώς επίσης λατρεύει να εξερευνά τα πάντα και είναι γεμάτο περιέργεια σε όλα.

9) Airedale

Ένα στιβαρό και γεροδεμένο σκυλί που παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του στην οικογένεια και την φύλαξη της.

Ενώ ποθεί να παίρνει μέρος στη διασκέδαση ταυτόχρονα κοιτάει πίσω του προσεκτικά για επέμβαση σε ενδεχόμενους κινδύνους.

10) Basset Hound

Με αυτά τα σακουλιασμένα και θλιμμένα μάτια που έχει μπορεί να θεωρηθεί ως ένα τεμπέλικο κυνηγόσκυλο.

Εφόσον υπάρχουν παιδιά εκεί τριγύρω τότε θα σπεύσει να χωθεί ανάμεσα τους και να δείξει τον καλύτερο του εαυτό.

11) Beagle

Μπορεί να διαθέτει πολύ ενέργεια και ταυτίζεται πολύ με δραστήριες οικογένειες.

Έχοντας ένα καλό μέρος για ύπνο και πολλά παιχνίδια να παίζει μπορεί να συμβιώσει αρμονικά με οποιαδήποτε οικογένεια.

12) Shih Tzu

Η αναπαραγωγή του έγινε για να πλαισιώνει τις βασιλικές οικογένειες και να ζει μέσα στην καλοπέραση και την πολυτέλεια.

Αν και δεν καταδέχεται εύκολα να κυλιστεί στη λάσπη με τα παιδιά , απολαμβάνει την ανθρώπινη παρέα.

13) Boxer

Μπορεί η όψη του να είναι εκφοβιστική αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα γλυκό και φιλικό σκυλί.

Ένας φύλακας από ένστικτο προτιμάει την ανθρώπινη συντροφιά από την αντίστοιχη με άλλα ομόφυλα ζώα.

Προσαρμόζεται εύκολα τόσο σε ήσυχα σπίτια όσο και στη φασαρία μιας πολυάσχολης οικογένειας.

14) Cairn Terries

Πρόκειται για μία σκληροτράχηλη μικρόσωμη φυλή σκύλων.

Τα πάει καλά σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν βρίσκεται αρκεί να περιφέρονται άνθρωποι τριγύρω.

Σαν τεριέ που είναι χρειάζεται άσκηση και δραστηριότητες στο πάρκο ή απλώς να τρέχει κοντά στα παιδιά της γειτονιάς.

15) Collie

Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος αυτής της ράτσας το μυαλό μας πάει στη θρυλική «Lassie» και αξίως θεωρείται ως κατ εξοχήν σκύλος για οικογένειες. Πανέξυπνο αλλά και πολύ υπομονετικό, αποτελεί για χρόνια την αγαπημένη επιλογή πολλών οικογενειών παγκοσμίως.

16) Boston Terrier

Είναι ένα μικρόσωμο ασπρόμαυρο τεριέ που λατρεύει να σε κάνει να γελάς μαζί του.

Η δραστηριότητα του διοχετεύεται σε μικρά χρονικά διαστήματα και γουστάρει πολύ να αράζει πάνω στον καναπέ δίπλα σου όταν διαβάζεις ένα βιβλίο.

Είναι υπάκουο και πιστό και αποτελεί σκύλο φύλαξης και προσοχής. Ταιριάζει καλύτερα σε λιγότερο δραστήριες οικογένειες.

17) Newfoundland

Μπορεί σε αυτή τη γιγαντόσωμη φυλή να τρέχουν τα σάλια λίγο παραπάνω από το κανονικό αποτελεί όμως ένα υπέροχο φύλακα με στυλ αρκούδας για πολλά τυχερά παιδάκια.

Εξαιτίας του μεγέθους του , οικογένειες με μικρά παιδάκια ίσως θα ήταν καλύτερο να περιμένουν λίγα χρόνια για να το αποκτήσουν αλλά για εκείνες που απολαμβάνουν τη ζωή τους κοντά στο νερό μπορεί να ξεκουράζονται άνετα όταν έχουν ένα Newfoundland δίπλα τους.

18) Pomeranian

Αυτή η μικρή τριχόμπαλλα μοιάζει με μικροσκοπική αλεπού.

Ζυγίζοντας γύρω στα 2-2,5 Kg αποτελεί μία αξιολάτρευτη φυλή μικρόσωμου σκύλου που ευδοκιμεί μέσα στην ανθρώπινη παρέα.

Καταλαμβάνοντας μικρό χώρο, τα Pomeranian θεωρούνται ως μία έξοχη επιλογή για οικογένειες με λίγο μεγαλύτερα παιδιά των 8 ετών.

19) Pug

Είναι μία στοργική , αξιαγάπητη και ηπίων τόνων ράτσα σκύλων που τη διακρίνει η αξιοπρέπεια και η γοητεία. Τους αρέσει να θεωρούνται μέλη της οικογένειας.

Είναι παιχνιδιάρικα και μπορεί εύκολα εκεί που κάθεσαι στον καναπέ και απολαμβάνεις έναν υπνάκο, να προσγειωθούν στην κοιλιά σου και να σε μιμηθούν.

20) Whippet

Είναι ήσυχα , ευγενικά και πιστά.

Συνήθως χαιρετάνε τους ξένους με ένα φιλί και αγαπούν τα παιδιά.

Τους αρέσει να κυνηγούν πράγματα και για αυτό όταν βγαίνεις μαζί τους έξω πάντα να έχεις οδηγό βόλτας ή αν τα αφήνεις ελεύθερα στον κήπο σου πρόσεχε να είναι καλά περιφραγμένος.

Έχοντας κατά νου τις κορυφαίες επιλογές ράτσας σκύλων για οικογένειες, σκέψου καλά πριν αποφασίσεις ποια ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωση σου διότι θα ήταν πολύ άδικο θέλοντας να ευχαριστήσεις τα παιδιά σου , να καταλήξεις εισπράττοντας την γκρίνια της συζύγου ή της πεθεράς σου για την αδεξιότητα , ακαταστασία και ανυπακοή του εκλεκτού σου.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0