BLOG

13 λόγοι που κάνουν τις γάτες υπέροχους συντρόφους

15/07/2024
0 Liked

13 λόγοι που κάνουν τις γάτες υπέροχους συντρόφους

Οι γάτες είναι η καλύτερη συντροφιά μας και εκατομμύρια από αυτές παγκόσμια απολαμβάνουν τα προνόμια αυτού του γεγονότος.

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις καθιστούν διάσημα μέλη των νοικοκυριών μας, ειδικά η αφοσίωση και η αξιαγάπητη φύση τους, καθώς και η διαφορετικότητα της προσωπικότητας τους.

Όμως, εκτός από τα φυσικά τους χαρακτηριστικά και την εμφάνιση τους, υπάρχουν και άλλοι πρακτικοί λόγοι που τις κάνουν να καθηλώνουν τις καρδιές μας.

13 λόγοι που ξεχωρίζουν τις γάτες σαν συντρόφους μας

  • Έχουν μεταξωτή γούνα και απολαμβάνουν τα χάδια μας

Σίγουρα η αίσθηση που αφήνει το τρίχωμα τους ελκύει τα χάδια μας και οι περισσότερες γάτες είναι ευτυχισμένες με αυτά, ενώ ταυτόχρονα γλείφουν τη γούνα τους.

Ειδικά το χάδι κάτω από το σαγόνι και το φιλί μας στο μέτωπο τους αποτελούν την κορυφή της απόλαυσης τους.

  • Είναι προστατευτικές

Συνήθως ο ρόλος αυτός ταιριάζει γάντι στους σκύλους,εντούτοις και οι γάτες κερδίζουν πόντους σε αυτόν τον ανταγωνισμό.

Μας αγαπούν και αν παραστεί ανάγκη θα τιναχτούν σαν ελατήρια από τη θέση τους αν νιώσουν την ανάγκη να μας υπερασπιστούν.

Έχει πολλές φορές καταγραφεί ότι μας ξυπνούν αν πάρει φωτιά το σπίτι μας, ενώ τα βάζουν ακόμα και με τους σκύλους για να προστατέψουν παιδιά.

  • Χουχουλιάζουν στην αγκαλιά μας

Λατρεύουν να χώνονται στην αγκαλιά μας χουρχουρίζοντας από ευτυχία και ανεμελιά.

Αν τύχει να αποκοιμηθείς στην πολυθρόνα σου αγκαλιά με το φιλαράκι σου, σίγουρα θα απολαύσεις τη στιγμή αυτή που αποτελεί προνόμιο μίας γάτας να σου χαρίσει.

  • Οι γάτες διαλέγουν να είναι δίπλα μας

Μπορούν να ζήσουν και μόνες τους, όπως αποδεικνύουν πολλές ημιάγριες γάτες που ζουν στη γειτονιά σου, χωρίς τη δική σου παρέμβαση στη ζωή τους.

Το γεγονός ότι οι γάτες συντροφιάς επιλέγουν να ζήσουν κοντά μας είναι εκπληκτικό γεγονός και καταδεικνύει πόσο ξεχωριστές είναι αυτές οι υπάρξεις.

  • Οι γάτες χρησιμοποιούν την τουαλέτα τους

Ενώ η βόλτα για τις φυσικές ανάγκες του σκύλου σου έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο για αυτόν, όσο και για εσένα δεν είναι κακό κάποιες φορές να μην είσαι υποχρεωμένος να ξυπνάς νωρίς, να ντύνεσαι για να βγεις έξω ελπίζοντας ότι το φιλαράκι σου θα κάνει την τουαλέτα του.

Ειδικά αν κάνει κρύο, φυσάει δυνατός αέρας ή έχει καύσωνα, αυτό δεν είναι τόσο ευχάριστο.

Οι γάτες, από την άλλη μεριά, ρυθμίζουν μόνες τους τις σωματικές τους ανάγκες, όταν το επιθυμούν, μέσα στο σπίτι, όπου είναι ζεστά και ήσυχα.

  • Οι γάτες είναι δημιουργικές

Είναι περίεργα ζώα, αλλά και δημιουργικά συνάμα.

Όταν 1 γάτα ψάχνει κάποιο μέρος να κοιμηθεί μπορεί να επιλέξει τον νιπτήρα του μπάνιου σου.

Άλλες είναι εφευρετικές και ανοίγουν πόρτες για να αποδράσουν στη γειτονιά, ενώ κάποιες άλλες μπορούν άνετα να ανοίξουν το ντουλάπι που κρύβεις τις λιχουδιές τους.

  • Λατρεύουν να μας “βοηθούν"

Δεν πρόκειται για παθητικά πλάσματα που απλά φαίνονται χαριτωμένα, όταν κρεμάνε το σώμα τους από τον καναπέ.

Δουλεύουν σοβαρά και συνεισφέρουν πολύ μέσα στο νοικοκυριό που ζουν.

Αποτελούν 1 ακούραστο ξυπνητήρι, όταν έρχονται στο μαξιλάρι και σε γλείφουν για να σηκωθείς να πας στη δουλειά σου, ζεσταίνουν το πληκτρολόγιο του computer σου, σε βοηθούν στο "πακετάρισμα" της βαλίτσας, όταν πρόκειται να ταξιδέψεις και λατρεύουν να γκρεμίζουν την εφημερίδα από τα χέρια σου, όταν τις αγνοείς.

  • Αναλαμβάνουν την καθαριότητα τους

Στον τομέα του μπάνιου και της καθαριότητας τους δεν επιζητούν ιδιαίτερα τη δική μας συμμετοχή.

Ενώ κάποιες από αυτές διασκεδάζουν το παιχνίδι με το νερό που τρέχει από τη βρύση, άλλες θέλουν να κολυμπούν και σε γενικές γραμμές δε χρειάζεται να τις βάζουμε μέσα στη μπανιέρα για να τις σαπουνίσουμε και μετά να τις ξεπλένουμε.

Μάλιστα κάποιες θα παρακαλούσαν να μην το προσπαθήσουμε καθόλου.

  • Μπορούν να ζήσουν παντού

Είναι πολύ προσαρμοστικά ζώα.

Μπορούν να ζήσουν, είτε μόνες τους στη φυσική ζωή, είτε δίπλα στον άνθρωπο.

Κάποιες επιθυμούν τις δυσκολίες της αγροτικής ζωής, ενώ άλλες επιζητούν το σπίτι και τον ανέμελο ύπνο κοντά στο παράθυρο με ηλιοφάνεια.

Είναι ευτυχισμένες είτε ζουν σε μεγάλα σπίτια ή ακόμα και σε μικρά διαμερίσματα, αρκεί τα αγαπημένα τους πρόσωπα να τις περιστοιχίζουν.

  • Αγαπούν την άσκηση στο σπίτι

Τους αρέσει η άσκηση και ευτυχώς είναι ευχαριστημένες να την κάνουν στο σπίτι, όπου είναι ζεστά και ήσυχα.

Δεν απαιτούν να πηγαίνουν βόλτες για να ασκούνται στη φύση.

Οι περισσότερες απολαμβάνουν να ορμούν στην κουκκίδα του λέιζερ που κινείται στον τοίχο, να φέρνουν πίσω το παιχνίδι που πέταξες και να παραφυλάνε, ώστε να ορμήσουν στο χνουδωτό ποντικάκι που τους έφερες.

  • Δεν έχουν ακριβά γούστα στα αξεσουάρ τους

Οι απαιτήσεις τους είναι αδιαπραγμάτευτες.

Χρειάζονται νόστιμο φαγητό και νερό μέσα στα πιάτα τους, καθαρή άμμο υγιεινής μέσα στην αμμολεκάνητους, ράφια κοντά σε παράθυρα για να παρατηρούν τι γίνεται έξω στη φύση, αναπαυτικά κρεβάτια για τον ύπνο τους, καθώς και αστεία παιχνίδια.

Πιο πολύ θα ευχαριστηθούν τον ύπνο μέσα σε 1 χαρτόκουτο , καθώς και να παίζουν με φθηνά παιχνίδια για να χαρούν, παρά φανταχτερά στολίδια και ακριβά παιχνίδια.

  • Λύνουν ιδανικά τα προβλήματα.

Οι άνθρωποι συχνά κάνουν ακατανόητα για τις γάτες πράγματα, όπως η συχνή αλλαγή ειδών αμμολεκάνης, χωρίς προφανή λόγο ή βρίσκουν ενοχλητική την καθυστέρηση στον καθαρισμό της άμμου τους μέσα στο αμμοδοχείο.

Η αντίδραση τους στα ακατανόητα αυτά πράγματα που κάνουμε συχνά είναι η ούρηση εκτός αμμολεκάνης για να επικοινωνήσουν τις ανάγκες τους.

  • Είναι αξιαγάπητες

Μας αγαπούν ανιδιοτελώς και άνευ όρων.

Προσγειώνονται στην αγκαλιά μας και μας γλείφουν στη μύτη, ανεξάρτητα αν τις ταλαιπωρούμε, όταν δεν έχουν όρεξη για αλληλεπίδραση.

Μας διασκεδάζουν με τις περίεργες συνήθειες τους και φέρνουν το φως στον κόσμο μας με τρόπους που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Επίλογος

Οι γάτες είναι υπέροχοι σύντροφοι για πολλούς λόγους.

Από τον τρόπο που μας ξυπνούν το πρωί, μέχρι το φιλί στη μύτη μας, δείχνουν συνέχεια την αγάπη τους.

Είναι αξιολάτρευτες και αφοσιωμένες και περισσότερο απολαμβάνουν να ξοδεύουν τον χρόνο τους με τους αγαπημένους γατογονείς τους, ενώ νιώθουν κατάθλιψη, όταν ξαφνικά τις αφήνουμε μόνες.

Μας κατακλύζει η καλοσύνη και η ανεπιτήδευτη τους αγάπη, καθώς και όλα αυτά τα υπέροχα στοιχεία της προσωπικότητας τους που αποτελούν μεγάλη ευλογία στη ζωή μας.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0