BLOG

Γάτες πάνω στο αυτοκίνητο σου; Μάθε πως θα τις αντιμετωπίσεις

29/07/2021
0 Liked

 

Μήπως ψάχνεις λύσεις για να διώξεις μακριά τις γάτες από το αυτοκίνητο σου;

Αν και πρόκειται για ζώα που κάνουν στα κρυφά την ανάγκη τους και δύσκολα θα τις δεις να ουρούν ή να αφοδεύουν πάνω στο όχημα σου  αυτό που σίγουρα σε ανησυχεί είναι οι γραντζουνιές ή οι πατημασιές που αφήνουν επάνω του.

Αν και γνωρίζεις ότι δεν το κάνουν επίτηδες και μόνο που βλέπεις αυτές τις χαρακιές στην οροφή του οχήματος σου ή τις βρώμικες πατημασιές πάνω στο φρεσκοπλυμένο καπό, εκνευρίζεσαι αφάνταστα.

Δυστυχώς όμως τίποτα δεν φαίνεται να τις πτοεί.

Τι σκέφτεσαι λοιπόν να κάνεις;

 

Απωθητικά γατών

Θα μπορούσαν να είναι ένα αποτελεσματικό μέσο προστασίας της περιουσίας σου.

Υπάρχουν πολλά σε διάφορες μορφές, όπως spray, σκόνη ή φυσικά έλαια που αφήνουν δυσάρεστες οσμές στα περίεργα αιλουροειδή.

Μερικά από αυτά είναι:

• Η ναφθαλίνη (πρέπει να ξέρεις ότι ίσως είναι επικίνδυνη για τις γάτες).

• Μαύρο ή Cayenne πιπέρι

• Spray με άρωμα μέντας ή λεβάντας αναμεμιγμένα με νερό.

Τοποθέτησε ή ψέκασε κάποια από αυτά τα απωθητικά πάνω σε διάφορες επιφάνειες του αυτοκινήτου σου, όσο συχνά χρειάζεται για να καταστούν αποτελεσματικά.

Υπάρχουν και εμπορικά χημικά απωθητικά που συνήθως δεν είναι τοξικά και δεν θα επηρεάσουν τη βαφή ή το κερί του οχήματος σου.

Αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις ναφθαλίνη, βάλε τις μπίλιες της μέσα σε σακουλάκια και τοποθέτησε τα δίπλα από τις ρόδες του αυτοκινήτου, στην οροφή, στο καπό ή σε άλλα μέρη που έχεις διαπιστώσει ότι θέλουν να κάθονται.

Το λιποθυμικό άρωμα της ναφθαλίνης σίγουρα θα δουλέψει καλά απωθώντας τις περισσότερες αν όχι όλες από το όχημα σου.

 

Κάλυμμα αυτοκινήτου

Πώς μπορείς να κρατήσεις τις γάτες μακριά από το αμάξι σου;

Η απλούστερη απάντηση είναι η αγορά ενός ανθεκτικού καλύμματος αυτοκινήτου. Μίας καλής ποιότητας καλύμματος θα κοστίσει κάτι παραπάνω από τα απωθητικά spray που περιγράψαμε παραπάνω. Φυσικά, το κουκούλωμα και το ξεκουκούλωμα του αυτοκινήτου είναι μία χρονοβόρα και κοπιαστική καθημερινή απασχόληση.

Το σίγουρο, όμως είναι ότι θα ησυχάσεις από τις σκοτούρες. Δε θα δεις ποτέ γραντζουνιές ή ίχνη πατουσών πάνω στο αμάξι σου.

Σημειώνουμε πάντως ότι το κάλυμμα προστατεύει το αυτοκίνητο αλλά δεν απωθεί και τις γάτες μακριά από αυτό.

Πώς θα τις εμποδίσεις να καθίσουν επάνω του;

Μα φυσικά, χρησιμοποιώντας απωθητικά spray ή ένα συναγερμό με αισθητήρα κίνησης , θα μπορούσες να τις διώξεις μία και καλή.

 

Τεχνολογικά απωθητικά

Αν αναρωτιέσαι για την ύπαρξη απωθητικών μηχανικών συσκευών γατών, η απάντηση είναι θετική. Υπάρχουν αρκετές έξυπνες συσκευές απώθησης ζώων που θα προστάτευαν ένα ξεσκέπαστο όχημα. Μάλλον, πρόκειται για μία επωφελή επένδυση που θα κάνεις μόνο μία φορά.

Ψάξε για συσκευές που εκπέμπουν υπερήχους ή φώτα και έχουν την ικανότητα να διώχνουν όχι μόνο γάτες, αλλά και άλλα μικρά ζώα. Υπάρχουν συσκευές με μπαταρίες αλλά και άλλες που συνδέονται με τη μπαταρία του αυτοκινήτου σου.

Υπάρχουν και αυτές που έχουν πάνω τους ανιχνευτές κίνησης και εκπέμπουν ήχους υψηλών συχνοτήτων, όταν συλλάβουν την κίνηση ενός ζώου μέσα στο βεληνεκές της δράσης τους. Αυτοί οι ήχοι συνήθως δεν μας ενοχλούν, αλλά τρομάζουν αρκετά τις γάτες της γειτονιάς που «έκλεισαν το ραντεβού τους» πάνω στο όχημα σου.

 

Ψεκαστήρες νερού

Αν τους τοποθετήσεις κοντά στο σημείο παρκαρίσματος του αυτοκινήτου σου, ίσως βρήκες τη σωστή λύση για να αλλάξεις το στέκι των ανεπιθύμητων επισκεπτών σου.

Είναι γνωστό, ότι οι γάτες αντιπαθούν το ψέκασμα τους με νερό.

Ψάξε για ψεκαστήρες με ανιχνευτή κίνησης που θα ενεργοποιούνται στο πλησίασμα του εχθρού.

 

Καλύτερο σημείο παρκαρίσματος

Μία άλλη απλή και προφανής λύση θα ήταν η επιλογή ενός parking που δεν θα είχαν πρόσβαση οι γάτες, όπως θα ήταν ιδανικό ένα κλειστό garage με ανοιγοκλεινόμενες πόρτες.

Αν παρκάρεις έξω και μπροστά από το σπίτι σου καλό θα ήταν, αν είχες δική σου γάτα, να μπλοκάρεις την πρόσβαση της στο όχημα σου περιορίζοντας την στο σπίτι ή την αυλή σου.

Αυτό το μπλοκάρισμα θα την προστάτευε και από άλλους δυνητικούς κινδύνους, όπως τα αδέσποτα σκυλιά, άλλες ξένες επιθετικές γάτες, αυτοκίνητα που τρέχουν κ.ά.

Αν η μόνη σου ανησυχία είναι οι αδέσποτες γάτες τότε η λύση αυτή θα πετύχαινε συνδυαστικά με κάποια ή κάποιες από τις προαναφερθείσες.

 

Προετοιμασία – εκπαίδευση

Με τον ίδιο τρόπο που μαθαίνεις σε μία γάτα να περπατάει με λουρί ή την προετοιμάζεις για οδικό ταξίδι, μπορεί να τη βοηθήσεις να μάθει να μη γραντζουνάει ή να μην πλησιάζει το όχημα σου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δυνατούς ήχους, spray νερού ή μυρωδιές που αντιπαθεί, όταν συμπεριφέρεται άσχημα. Συνδύασε αυτές τις μεθόδους με θετική ενίσχυση, προσφέροντας στον σύντροφο σου τις αγαπημένες του λιχουδιές, όταν περπατάει δίπλα από το αυτοκίνητο σου χωρίς να πηδάει πάνω στο καπό.

Η προετοιμασία και εκπαίδευση μίας γάτας είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολλή υπομονή. Σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση με πολλές δοκιμές και λάθη. Αν όμως, πετύχεις θα αποκτήσεις το πλεονέκτημα να μεγαλώνεις μία πειθαρχημένη γάτα που θα αποφεύγει να πλησιάζει το όχημα σου.

 

Επίλογος

Υπάρχουν πολλές επιλογές στον τρόπο απώθησης μίας ή περισσοτέρων γατών πάνω από το αυτοκίνητο σου. Διάλεξέ εκείνη που σου ταιριάζει καλύτερα.

Ανάλογα το μπάτζετ και τον χρόνο σου, οι παραπάνω «γατοφιλικές» επιλογές απώθησης θα επιλύσουν το πρόβλημα σου.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ένας συνδυασμός των μεθόδων αυτών, ίσως είναι το ιδανικό cocktail λύσεων για να προφυλάξεις το αμάξι σου από τις γάτες.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0