BLOG

Είναι ασφαλές το νερό που πίνει ο σκύλος σου;

03/06/2024
0 Liked

Είναι ασφαλές το νερό που πίνει ο σκύλος σου;

Οι σκύλοι χρειάζονται, κατά μέσο όρο, 15gr νερού ανά κιλό σωματικού βάρους ημερησίως.

Όμως, όπως και εμείς, χρειάζονται καθαρό νερό για να παραμένουν υγιείς.

Αυτό σημαίνει ότι αν το νερό που πίνουμε είναι επικίνδυνο, το ίδιο ισχύει και για τα φιλαράκια μας.

Εκτός των βαρέων μετάλλων και των χημικών ρύπων, ο κίνδυνος αυτός περιλαμβάνει και το βακτήριο E.Coli.

Αν αποδεδειγμένα υπάρχουν βακτήρια μέσα στο νερό που πίνεις, τότε δώσε στο φιλαράκι σου βρασμένο νερό που θα το δροσίσεις έπειτα ή προσέφερέ του, σαν εναλλακτική λύση, εμφιαλωμένο νερό, καθώς το ίδιο θα κάνεις και για τον εαυτό σου.

Μακροπρόθεσμα, όμως, ακόμα και το εμφιαλωμένο νερό περιέχει βλαβερές ουσίες που ίσως πειράξουν το φιλαράκι σου.

Τελικά, η καλύτερη λύση είναι να του δώσεις αγνό φιλτραρισμένο νερό, όπου η πρόσβαση του σε αυτό θα είναι απρόσκοπτη, ενώ αν προσθέσεις σε αυτό αέριο υδρογόνου θα απογειώσεις την ευεξία του.

Ρυπογόνες ουσίες υπάρχουν μέσα στο νερό της βρύσης

Το σώμα του σκύλου σου αποτελείται κατά 75% από νερό.

Αυτό είναι απαραίτητο για τη λίπανση των αρθρώσεων και την αποτοξίνωση του οργανισμού και σαν πρωταρχικό συστατικό του αίματος που είναι, μεταφέρει το οξυγόνο στους ιστούς του σώματος.

Επίσης είναι σημαντικό για την κατάλληλη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, την πέψη και τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος.

Πολύ απλά γυρνώντας τη βάνα της βρύσης για να γεμίσεις το πιάτο του κολλητού σου, ίσως αυτό γυρίσει μπούμερανγκ σε αυτόν.

Περισσότερες από 320 τοξίνες έχουν ανιχνευθεί στο σύστημα ύδρευσης των ΗΠΑ, σύμφωνα με μία ανάλυση του EWG (Enviromental Working Group).

Αρσενικό, μόλυβδος, ραδιενεργά υλικά, ζιζανιοκτόνα και φθόριο είναι μερικές από αυτές τις τοξίνες.

Αυτές συνδέονται με χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος, οι εγκεφαλικές βλάβες και άλλες.

Επιπλέον, ενώ η υπηρεσία U.S Enciromental Protection Agency έχει ελέγξει την ύπαρξη περισσοτέρων από 90 τοξινών στο πόσιμο νερό, ενώ υπάρχουν αμέτρητες αχαρτογράφητες.

Ακόμα και εκείνα τα χημικά που ελέγχονται εξονυχιστικά, ίσως η συγκέντρωση τους μέσα στο πόσιμο νερό είναι σε επικίνδυνα επίπεδα σύμφωνα με τον EWG και την επιστήμονα Uloma Uche, διότι τα νόμιμα τους όρια βασίστηκαν σε ξεπερασμένες επιστημονικές μεθόδους ανίχνευσης.

Μπορεί, επίσης μέσα στο νερό να κυκλοφορούν φάρμακα.

Η παραπάνω επιστήμονας, επισημαίνει: “Οι άνθρωποι πράττουν λανθασμένα, καθώς πετούν ληγμένα φάρμακα μέσα στην τουαλέτα τους, διότι έμαθαν ότι αυτά που καταλήγουν εκεί εξαφανίζονται στο πουθενά.

Επίσης, υπάρχουν και εκείνα τα φάρμακα που ο ανθρώπινος οργανισμός δε χρησιμοποιεί και αποβάλλονται μέσω της ούρησης και της αφόδευσης τα οποία επίσης καταλήγουν στο σύστημα ύδρευσης.”

Συνήθως δε μπορείς να δεις ή να μυρίσεις τα ρυπογόνα συστατικά μέσα στο νερό.

Θα έπρεπε η τοπική εταιρεία επεξεργασίας λυμμάτων να στέλνει μία ετήσια αναφορά που θα περιγράφει λεπτομερώς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πόσιμου νερού στην περιοχή σου, όμως αν εσύ κάνεις τη δική σου αναλυτική έρευνα θα έβρισκες το είδος και την ποσότητα των ρυπογόνων συστατικών που περιέχει.

Χρησιμοποίησε το καλύτερο φίλτρο νερού που μπορείς να αγοράσεις

Αν το νερό που πίνεις δεν είναι ασφαλές το ίδιο ισχύει και για τον τριχωτό σου σύντροφο.

Ιδανικά το νερό της βρύσης θα έπρεπε να φιλτράρεται, πριν δοθεί για πόση είτε στην οικογένεια σου, είτε στον κολλητό σου.

Υπάρχουν κανάτες με φίλτρα άνθρακα, όμως αυτά προσβλέπουν κυρίως στη βελτίωση της γεύσης του νερού.

Διαφορετικοί τύποι φίλτρων ενεργού άνθρακα μπορούν να περιορίσουν ρυπογόνα συστατικά, όπως μέταλλα, διαλύτες χρωμάτων και άλλες οργανικές πτητικές ενώσεις.

Τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης αφαιρούν συγκεκριμένες τοξίνες και σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό φθορίου, ζιζανιοκτόνων και άλλων βλαβερών ενώσεων.

Το νερό που περνάει μέσα από την επεξεργασία ενός φίλτρου όσμωσης διατηρεί σχεδόν το 10-15% των μετάλλων που περιέχει.

Σκέψου τη χρήση αερίου υδρογόνου μέσα στο νερό του κατοικιδίου σου

Κάποιοι άνθρωποι προσφέρουν  στα κατοικίδια τους αλκαλικό νερό.

Αυτό δεν είναι και το καλύτερο, διότι οι γάτες είναι υποχρεωτικά σαρκοφάγες, ενώ οι σκύλοι παμφάγοι.

Επομένως το PH των ούρων και του σάλιου τους είναι αμυδρά όξινο και όχι αλκαλικό.

Αν δώσεις στο κατοικίδιο σου αλκαλικό νερό, πρέπει να παρακολουθείς το PH των ούρων του για να μη γίνει αλκαλικό και προκαλέσει δυνητικά την εμφάνιση μολύνσεων στο ουροποιητικό σύστημα, κρυστάλλους στρουβίτη και πέτρες στην ουροδόχο κύστη.

Το νερό που έχει εμπλουτιστεί με αέριο υδρογόνου, ωστόσο, είναι κάτι διαφορετικό και ωφελεί τόσο τα κατοικίδια, όσο και τους ανθρώπους.

Το αέριο υδρογόνου είναι 1 επιλεκτικό αντιοξειδωτικό που ανιχνεύει τα οξειδωτικά συστατικά μέσα στο νερό με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η ουδετεροποίηση του PH.

Μπορείς να ρίξεις μέσα στο νερό του κατοικιδίου σου ταμπλέτες υδρογόνου 2 ώρες πριν το καταναλώσει.

Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένες συσκευές που όχι μόνο απομακρύνουν τις τοξίνες μέσα από το νερό, αλλά διαχέουν και το αέριο υδρογόνου μέσα σε αυτό.

Είναι καθαρό το πιάτο που πίνει νερό ο σκύλος σου;

Όταν προσφέρεις στον σκύλο σου καθαρό και φιλτραρισμένο νερό, αυτό αποτελεί καίριο παράγοντα για την υγεία, αλλά και την ευζωία του.

Αν προσθέσεις και το αέριο υδρογόνου μέσα σε αυτό, τότε ακόμα καλύτερα.

Πρόσεξε το είδος του πιάτου που χρησιμοποιείς για να πίνει νερό το φιλαράκι σου, καθώς και την καθαριότητα του.

Αν δεν πλένεις τακτικά αυτό το σκεύος, τότε θα γεμίσει βλαβερά βακτήρια.

Πρέπει να το καθαρίζεις καθημερινά και αφού στεγνώσει καλά, τότε θα το ξαναγεμίσεις.

Η καθημερινή αλλαγή νερού στο φιλαράκι σου, τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα θα διασφαλίσει τη φρεσκάδα και την καθαρότητα του.

Καλό θα είναι το σκεύος που πίνει νερό ο σκύλος σου να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι ή από καλής ποιότητας πορσελάνη και όχι πλαστικό, διότι αυτό το υλικό δύσκολα απολυμαίνεται.

Έτσι, όταν θα προσφέρεις στον σκύλο σου καθαρό νερό μέσα σε μη τοξικό σκεύος, θα εξασφαλίσεις σε σταθερή βάση το βέλτιστο για την υγεία του.

Blog navigation

Κατηγορίες Blog

Τα αγαπημένα μου.

Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα αγαπημένα προϊόντα.

favorite_border 0